IBM „Great Minds 2018”

Google+TwitterFacebook

Programul IBM „Great Minds 2018” este destinat acordării, pe baza de selecție (CV student, scrisoare de motivare = Position Paper, recomandare profesor) de stagii de internship de cercetare de 3-6 luni în Laboratoarele de Cercetare IBM din Zurich (anul acesta și la Johannesburg și Nairobi pentru studenții din Africa) celor mai buni studenți de Master, implicați în cercetare științifică. Pot aplica studenți înmatriculați într-un program de Master în unul dintre următoarele domenii: Computer Science, Electrical Engineering, Physics, Software Engineering, Industrial Engineering sau Service Science.

Programul „Great Minds 2018” este deschis studenților din universitățile tarilor din Europa Centrală și de Est, fiind bazat pe competiție. Laboratorul IBM de interes este cel din Zurich. Vor fi selectați studenți care prin aplicațiile trimise dovedesc idei inovatoare care pot genera proiecte de R&D concrete. Stagiile de cercetare sunt de 3-6 luni și se desfășoară în perioada iulie-decembrie 2018 la IBM Research Lab. Zurich. Studenții sunt selectați și propuși de către cadrele didactice cu care lucrează în cercetare științifică. Domeniile de interes (în care studenții trebuie să activeze în facultățile lor) sunt: Computer Science, Electrical Engineering, Physics, Software Engineering, Industrial Engineering sau Service Science. Studenții trebuie sa aleagă din trei domenii de cercetare oferite (și descrise) de organizatori, având acces la aceste informații – vezi pasul 3 mai jos. Studenții selectați primesc de la IBM finanțare completa pentru cheltuielile de transport și cazare + întreținere n Zurich sau Dublin.

Procedura care trebuie urmată este următoarea:

 1. Cadrul didactic își selectează și nominalizează studentul din program de master.
 2. Cadrul didactic redactează o scrisoare de recomandare a studentului.
 3. Studentul accesează informațiile oferite in website (https://www.zurich.ibm.com/greatminds/), meniul „Info for students”.  El trebuie sa își redacteze CV-ul (conform recomandărilor de la adresa de mai sus) și Position Paper (1-2 pagini). In Position Paper studentul trebuie:
  • să aprecieze care este pentru el cea mai relevantă (clasa de) aplicație(i) în aria sa de interes în cercetare (ariile de cercetare de la Res. Lab. IBM Zurich sunt listate în website GreatMinds in meniul „Topics”)
  • să enunțe ce își propune sa realizeze in cadrul cercetării din programul sau de studiu (la facultate)
  • să enunțe ce ar vrea sa întreprindă pe durata stagiului de cercetare în Lab. IBM Zurich

  Studentul trebuie sa predea CV (in care scrie si cele 3 domenii de cercetare alese – codurile si denumirea lor din lista Zurich, in ordinea preferintei) si Position Paper cadrului didactic pana la data de 16 februarie 2018.

 4. Cadrul didactic primește de la student CV și Position Paper, adaugă Scrisoarea de Recomandare (Recommendation Letter) și le trimite prin e-mail la adresa theodor_borangiu@ro.ibm.com până la data de 23 februarie 2018 – toate redactate în limba engleză în format Word (neapărat) și PDF.

În vederea redactării unui Position Paper consistent, realist și de interes pentru evaluatori, în care să declare intenții de cercetare într-un domeniu de cercetare care este efectiv abordat de către laboratorul IBM, studentul este rugat sa studieze specificul activităților de cercetare ale laboratorului din Zurich.

Informații complete despre program sunt disponibile la adresa: https://www.zurich.ibm.com/greatminds/

Google+TwitterFacebook