Concursul Mate-Info UBB, ediţia a 8-a, 2020

Stimaţi candidaţi la Concursul de Admitere din sesiunea iulie 2020,

În contextual actual generat de măsurile impuse la nivel național pentru prevenirea şi răspândirea infecţiei cu SARS-CoV-2, ne vedem puşi în situaţia de a modifica criteriile de admitere din acest an. Având în vedere numărul mare de participanţi la pregătirile organizate de facultate pentru concursul de admitere, avem convingerea că efortul depus de dumneavoastră pentru pregătirea examenului de admitere, va fi fructificat la susţinerea examenului de bacalaureat, care vă va ajuta prin notele obţinute la bacalaureat să aveţi o şansă de reuşită mai mare la specializările dorite din cadrul Facultăţii de Matematică şi Informatică.


În contextul măsurilor adoptate la nivel național și în conformitate cu Hotărârea Consiliului Facultății la ședința din 28 aprilie 2020, Concursul Mate-Info UBB planificat pentru data de 4 aprilie 2020 NU SE ORGANIZEAZA IN ACEST AN.


Cum poţi intra la facultate indiferent de media cu care ai luat BAC-ul?

mate-info-ubbConcursul Mate-Info UBB se adresează, în principal, elevilor de liceu de clasa a XII-a ce doresc să-şi încerce forţele în vederea admiterii la Facultatea de Matematică şi Informatică din cadrul Universităţii Babeş-Bolyai.

În fiecare an, luna iulie este dublu prilej de emoţii pentru voi elevii claselor a XII-a. Pe de-o parte, vă confruntaţi cu emoţiile bacalaureatului, iar pe de alta parte, abia scăpaţi de bacalaureat trebuie să înfruntaţi emoţiile admiterii la facultate.

Prin organizarea concursului Mate-Info UBB (în data de 4 aprilie 2020), Facultatea de Matematică şi Informatică din cadrul Universităţii Babeş-Bolyai vine în întâmpinarea tuturor celor care doresc să urmeze cursurile acestei facultăţi, oferindu-le şansa de a susţine o probă de concurs similară cu proba scrisă a concursului de admitere. La concursul Mate-Info UBB, ediția 2020, se pot înscrie elevii din clasa a XII-a, precum și candidați care au obținut diploma de Bacalaureat în anii precedenți.

Prin acest concurs ai şansa să scapi de emoţiile prilejuite de concursul de admitere din miez de vară. Nota obţinută la acest concurs (dacă este minim 6), se poate folosi (la cerere) ca şi notă la proba scrisă la admiterea la Facultatea de Matematică şi Informatică. Mai mult, dacă ai participat la concursul Mate-Info UBB şi nu ai obţinut rezultatele dorite nu e nici o problemă: mai ai o şansă la concursul de admitere din luna iulie.

Pentru ediţia a 8-a (2020) a concursului se percepe o taxă de 250 lei menită să acopere cheltuielile de organizare. Taxa de participare la concurs se plăteşte prin Ordin de plată, Mandat poştal sau Internet Banking în contul la BN Trezoreria Cluj, Cont Nr.:

RO35TREZ21620F330500XXXX
Cod Fiscal 4305849

Cu precizarea:
UBB-FMI
Nume prenume candidat
Taxă de participare concurs Mate-Info UBB 2020

Important: Achitarea taxei de participare nu înseamnă înscrierea automată la concurs. Obligatoriu după achitarea taxei trebuie să vă înregistraţi on-line aici.

Primii 6 elevi de clasa a XII-a de la fiecare secţiune (având media de concurs cel puţin 9.00) pot fi admişi direct la Facultatea de Matematică şi Informatică cu media de admitere 10. Dacă nu te-ai clasat în primii 6 elevi de clasa a XII-a de la fiecare secţiune, nota obţinută la acest concurs (dacă este minim 6) poate înlocui la cererea ta nota probei scrise a concursului de admitere la Facultatea de Matematică şi Informatică.

Tematica acestui concurs este, în esenţa, tematica examenului de Matematică / Informatică de la Bacalaureatul din anul curent, iar la concurs se pot înscrie toţi cei pasionaţi de Matematică sau Informatică. În această rubrică sunt disponibile pe lângă tematica de admitere şi subiectele din anii precedenţi atât de la admitere cât şi de la ediţiile anterioare ale concursului Mate-Info UBB.

Detalii privind concursul Mate-Info UBB şi admiterea la Facultatea de Matematică şi Informatică se pot găsi aici. De asemenea, Pentru noutăţi, vă rugăm să reveniţi pe site-ul facultăţii periodic pentru a consulta rubrica Anunţuri admitere nivel licenţă.

Regulamentul celei de a 8-a ediţii (2020) a concursului Mate-Info UBB este disponibil aici.