Anunţ selecţie parteneri pentru cerere finanţare POSDRU – Axa prioritară 2 – D.M.I. 2.1 – CPP 161
În conformitate cu prevederile art. 24 din O.U.G. 64/2009 cu modificările şi completările ulterioare, aprobată cu modificări prin Legea nr. 362/2009 şi ale art. 35 din H.G. nr. 218/2012, pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a prevederilor Ordonanţei de urgenţă a Guvernului Nr. 64/2009 privind gestionarea financiară a instrumentelor structurale şi utilizarea acestora pentru obiectivul convergenţă,
Universitatea “Babeş-Bolyai” din Cluj-Napoca – Facultatea de Matematică şi Informatică, cu sediul în str. Mihail Kogălniceanu, Nr. 1, Cluj-Napoca, 400084, judeţul Cluj, anunţă organizarea unei proceduri de selecţie pentru încheierea unui Acord de Parteneriat cu entităţi de drept privat înfiinţate în baza O.G. nr. 26/2000 cu privire la asociaţii şi fundaţii sau ale Legii nr. 21/1924 pentru persoanele juridice asociaţii şi fundaţii, în vederea depunerii unei cereri de finanţare în cadrul Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane (POSDRU), Axa prioritară 2 – Corelarea învăţării pe tot parcursul vieţii cu piaţa muncii, Domeniul Major de Intervenţie 2.1 – Tranziţia de la şcoală la viaţa activă.
Cerinţele generale pe care trebuie să le îndeplinească partenerul pentru a fi selectat în vederea constituirii parteneriatului pentru depunerea cererilor de finanţare pentru viitoarele proiecte POSDRU sunt specificate în Ghidurile AMPOSDRU: Ghidul Solicitantului – Condiţii Generale 2013 şi Condiţii Specifice Domeniului Major de Intervenţie 2.1 – Tranziţia de la şcoală la viaţa activă (proiecte de tip grant).
Obiectivele operaţionale principale ale Domeniului Major de Intervenţie 2.1 – Tranziţia de la şcoală la viaţa activă sunt următoarele:
- Îmbunătăţirea serviciilor de orientare şi consiliere profesională
- Promovarea şi dezvoltarea parteneriatelor în rândul şcolilor, universităţilor, întreprinderilor şi altor instituţii în vederea facilitării tranziţiei de la şcoală la viaţă activă
Operaţiunile operaţionale principale ale Domeniului Major de Intervenţie 2.1 – Tranziţia de la şcoală la viaţa activă sunt următoarele:
- Sprijinirea programelor de învăţare la locul de muncă pentru elevi şi studenţi
- Sprijinirea iniţiativelor de parteneriat între şcoli, universităţi, parteneri sociali şi întreprinderi
- Dezvoltarea şi furnizarea serviciilor de orientare, consiliere şi îndrumare în sprijinul tranziţiei de la şcoală la viaţă activă
Obiectivul general al proiectului propus este:
- Proiectul îşi propune să contribuie la creşterea şanselor de ocupare a studenţilor care se regăsesc la nivelul educaţional de studii licenţă din domeniile de educaţie asociate domeniului IT&C, respectiv persoane aflate în stadiul de tranziţie de la şcoală la viaţă activă, prin îmbunătăţirea competenţelor şi aptitudinilor profesionale în vederea creşterii capacităţii acestora de a se încadra pe piaţa muncii.
Obiectivele operaţionale ale proiectului propus sunt:
- Obiectiv specific 1: organizarea de programe de învăţare la locul de muncă pentru 300 de studenţi din domeniile de studiu matematică, informatică, management, contabilitate managerială, informatică economică, statistică, afaceri internaţionale şi economie generală prin asigurarea de stagii de practică aplicată transpusă domeniului de studiu în societăţi comerciale din domeniile de activitate economică asociate tehnologiei informaţiei.
- Obiectiv specific 2: sprijinirea iniţiativelor de parteneriat dintre universităţi şi societăţi comerciale din sectorul de activitate economică IT&C prin asocierea organizatorului de practică cu parteneri de practică în domeniile de activitate menţionate.
- Obiectiv specific 3: Organizarea de sesiuni de orientare profesională pentru 300 de studenţi prin furnizarea de servicii de informare şi consiliere profesională în vederea asigurării competenţelor personale necesare tranziţiei de la şcoală la viaţa activă.
Activităţile principale ale proiectului propus sunt:
PA 1: Activităţi transversale
A.1.1 – Managementul Proiectului
A.1.2 – Achiziţii publice de bunuri şi servicii
A.1.3 – Măsuri specifice de informare şi publicitate
PA 2: Activităţi de dezvoltare a competenţelor personale de ocupare
Activitatea se adresează unui număr de 300 de persoane aflate la nivel de studii licenţă din domeniile de studii matematică, informatică, management, contabilitate managerială, informatică economică, statistică, afaceri internaţionale şi economie generală şi are ca scop dezvoltarea şi oferirea de servicii personalizate de informare şi consiliere personală.
PA 3: Furnizarea de servicii de stagii de practică în societăţi comerciale
Activitatea se adresează grupului ţintă de 300 de persoane care a participat la serviciile descrise în Pachetul de Activităţi Nr. 2 şi are ca scop oferirea de servicii de stagii de practică aplicată în firme din domeniile de activitate de tehnologie a informaţiei din oraşul Cluj-Napoca..
Partenerul selectat urmează să se implice în scrierea cererii de finanţare şi în implementarea activităţilor descrise la PA 1, PA 2, PA 3.
Condiţii generale de eligibilitate:
- Organizaţie cu personalitate juridică din categoria asociaţii, fundaţii sau echivalent;
- Nu se află în situaţiile de excludere prevăzute în cadrul Regulilor generale privind eligibilitatea solicitanţilor prevăzute în cadrul Ghidului Condiţii Generale 2013 – în acest sens va fi solicitată o declaraţie pe proprie răspundere din partea potenţialilor ofertanţi
Condiţii specifice de eligibilitate:
- Obiective de activitate relevante din domeniul reprezentării sectorului economic IT&C din Cluj-Napoca, obiective dovedite de documentele statutare
- Activitate relevantă în domeniul facilitării relaţiilor de colaborare între societăţi comerciale din domeniul IT&C din Cluj-Napoca şi instituţii de cercetare – dezvoltare inovare, activitate dovedită prin documentele statutare ale ofertantului
Partenerii vor fi implicaţi în implementarea proiectului prin furnizare de expertiză, resurse umane şi participare la finanţarea proiectului. Aspectele legate de implicare vor fi negociate cu entitatea selectată în urma încheierii procesului de selecţie.
Organizaţiile interesate să participe la selecţie vor depune:
- Scrisoarea de intenţie – Anexa 1 – semnată şi ştampilată original,
- Declaraţia pe proprie răspundere cu privire la criteriile de eligibilitate generală – Anexa 2 – semnată şi ştampilată original,
- Documentele care atestă personalitatea juridică şi obiectivele principale ale organizaţiei – Extras Registrul Asociaţiilor şi Fundaţiilor si Statutul sau Actul Consitutiv – semnate şi ştampilate de conformitate cu originalul
Documentele prezentate vor fi depuse într-un plic sigilat, cu menţiunea: “Pentru selecţia de parteneri POSDRU – DMI 2.1- CPP 161 – Tranziţia de la şcoală la viaţa activă”, la Secretariatul Facultăţii de Matematică şi Informatică a Universităţii “Babeş-Bolyai” din Cluj-Napoca, str. Mihail Kogălniceanu nr. 1, etajul 1, Cluj-Napoca 400084, Cluj-Napoca, judeţ Cluj, până la data de 22.07.2013, ora 10:00.
Propunerile de parteneriat eligibile vor fi analizate şi selectate de către o comisie de evaluare numită în acest sens de către conducerea Facultăţii de Matematică şi Informatică din cadrul Universităţii “Babeş-Bolyai” din Cluj-Napoca. Comisia de Evaluare îşi rezervă dreptul de a solicita orice informaţii sau documente considerate relevante pe parcursul procesului de analiză şi selecţie iar refuzul nejustificat de prezentare a acestora în termenul comunicat poate conduce la excluderea entităţii din procedură.
Pe parcursul analizei şi selecţiei se vor acorda punctaje de la 1 la 100, după cum urmează:
- pentru obiectivele relevante în domeniul reprezentării sectorului economic IT&C in vederea stabilirii de acorduri de practica – de la 1 la 50 de puncte;
- pentru activităţi relevante statutare în domeniul organizării de stagii de practică profesională şi/sau internship pentru studenţi în firme din domeniul de activitate IT&C – de la 1 la 50 de puncte;
Entitatea care va obţine cel mai mare punctaj va fi selectată ca partener. Rezultatul selecţiei va fi publicat pe pagina de internet a facultăţii, la adresa https://www.cs.ubbcluj.ro.
Pentru informaţii suplimentare vă rugăm să ne contactaţi la telefon 0264 405300, int. 5240 sau email: math@math.ubbcluj.ro, în atenţia persoanei de contact: domnul Christian Săcărea.