Lansarea concursului FameLab 2016

Vă aducem la cunoştinţă lansarea concursului FameLab 2016, cel mai important concurs internaţional de comunicare a ştiinţei pentru public, cu finanţare britanică, aflat anul acesta la cea de-a IX-a ediție.

Concursul este deschis tinerilor între 18 şi 35 de ani, care vor să transmită pasiunea lor pentru ştiinţă şi tehnologie publicului cel mai larg. Concurenții îşi aleg un subiect din domeniul ştiinţelor naturii, matematicii, medicinei sau tehnologiei şi îl prezintă în faţa unui juriu format din personalităţi ştiinţifice şi din mass-media, în faţa unui public.

Participarea la selecțiile regionale din cadrul competiției FameLab 2016 prin susținerea unei prezentări de 3 minute în cadrul evenimentelor de selecție care vor avea loc pe parcursul lunii aprilie, în orașele București, Cluj, Timișoara și Iași. Detalii despre locurile de desfășurare și programarea evenimentelor de selecție veți putea găsi, începând cu data de 22 martie 2016, pe pagina proiectului de pe website-ul British Council Romania: http://www.britishcouncil.ro/programe/educatie/FameLab.

Cei mai buni concurenţi din competiția online și câștigătorii selecțiilor regionale vor beneficia de un curs gratuit de formare susţinut de experţi britanici şi români în domeniul comunicării ştiinţei. Finala națională FameLab 2016 va avea loc la București. Câștigătorul finalei din România va concura în finala internațională care se va desfășura în cadrul Cheltenham Science Festival, în Marea Britanie, în perioada 2 – 7 iunie 2016.

Concurenţii trebuie să-și susțină prezentările din concurs în limba română, dar trebuie să stăpânească la nivel avansat limba engleză pentru a putea participa la training și, în eventualitatea câștigării competiției, la finala din Anglia.

Preselecţia regională FameLab Cluj va avea loc la Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca, în data de 20 aprilie 2016, în sala de la etajul 5 a Centrului de Cooperări Internaționale al Universității (Str. Avram Iancu nr. 68), de la ora 10:00. Termenul-limită pentru trimiterea aplicaţiilor este 19 aprilie 2016. Mai multe detalii pot fi găsite pe site-ul Universităţii Babeş-Bolyai sau al Centrului de Cooperări Internaţionale. Pentru înscrieri, cei interesaţi se pot adresa d-rei Anca Kiss, la adresa de e-mail: anca.kiss@ubbcluj.ro, tel: 0264.429.762.