Lect. dr. Ioana Ciuciu de la Facultatea de Matematică și Informatică câștigătoarea uneia dintre bursele oferite la prima ediția a Galei Burselor ANIS

ANIS, Asociația Patronală a Industriei de Software și Servicii din România, a premiat marți, 30 octombrie 2018, în cadrul primei ediții a Galei Bursele ANIS desfășurată la București, zece proiecte inovatoare propuse de cadre didactice tinere cu vârste cuprinse între 32 și 40 de ani, proiecte din domenii precum Bioinformatică, Internet of Things, Computer Vision, Cybersecurity sau Big Data.

Printre câștigătorii de la prima ediție a burselor ANIS, se numără și lect. dr. Ioana Georgiana Ciuciu de la Facultatea de Matematică şi Informatică, Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca, care a propus cursul Procesare şi aplicaţii Big Data, o variantă nouă a cursului Introducere în Analiza Big Data, care, începând din anul universitar 2018-2019, devine curs obligatoriu de nivel Master, cu predare în limba engleză. La finalul cursului, studenții trebuie să realizeze un proiect de semestru, în echipe formate din 2-3 cursanți, care vor aborda probleme din lumea reală, pentru care studenţii vor propune şi vor implementa soluţii bazate pe tehnologia Big Data.

Bursele ANIS reprezintă o inițiativă a industriei tech pentru stimularea abilităților de predare ale cadrelor didactice tinere din mediul universitar. În cadrul primei ediții a programului au fost înscrise 35 de proiecte, dintre care zece au fost desemnat câștigătoare, iar candidații premiați cu câte 5.000 de euro.