Victorie la concursul DCTF organizat de DefCamp 2022 pentru echipa The Few Chosen, din care fac parte studenții Facultății de Matematică și Informatică

În fiecare an, la București, se organizează cea mai mare conferință de cybersecurity din Europa Centrală – DefCamp. În decursul acelor zile, pe lângă diverse prezentări despre securitate cibernetică, au loc și competiții de diferite tipuri, cea mai importantă fiind DCTF, un concurs tip capture-the-flag (CTF), în stil Attack&Defense.

Anul acesta, studenții facultății, Niță Horia Teodor și Toma Dimitrie Furdui, anul 3 Informatică Engleză, împreună cu echipa din care au făcut pare, au obținut două premii la acest concurs:

  • Locul 1 România
  • Locul 3 Internațional

Suntem foarte mândri de rezultatele noastre și de echipa noastră, The Few Chosen. Am ajuns în scurt timp una dintre cele mai bune echipe de cybersecurity din România, datorită spiritului de echipă și determinării de a fi cei mai buni. Pentru DCTF ne-am pregătit temeinic din toate punctele de vedere, creându-ne propriile tool-uri pentru a automatiza exploatarea mașinilor celorlalte echipe și trimiterea de flag-uri. Cu mult efort dar și cu spiritul inovator pe care îl are echipa noastră, am ajuns pe locul 3 internațional și locul 1 în România. Cu siguranță că nu ne vom opri aici!

Niță Horia Teodor, Informatică Engleză, anul 3