UBB, performanțe de top în informatică/calculatoare și inginerie

Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca (UBB) ocupă din nou poziții foarte bune în clasamentul internațional Times Higher Education (THE) pentru domeniile academice Inginerie (Engineering) și Informatică/Calculatoare (Computer Science), dat publicității miercuri, 6 octombrie 2021.

În domeniul inginerie, UBB ocupă prima poziție în țară și poziția 501-600 la nivel internațional (dintr-un număr total de 1188 universități incluse în clasament). Alte două universități din țară sunt situate în intervalul 801-100, iar patru ocupă poziția 1001+ la nivel internațional.

În domeniul informatică/calculatoare (computer science), UBB ocupă prima poziție în țară (alături de Universitatea Politehnica din Timișoara) și poziția 601-800 la nivel internațional (din 891 de universități incluse în ranking). În clasament sunt incluse patru universități din România, două în intervalul 601-800 și două pe poziția 801+ la nivel internațional.

UBB are cea mai mare facultate de informatică/școală doctorală de inteligență artificială din țară și mă bucur să văd reconfirmat ceea ce știam, și anume că la UBB mărimea vine de asemenea cu prima performanță în țară. De asemenea, mă bucur să văd că investiția din ultimii ani în inginerie & tehnologie (Școala academică/de știință de inginerie/tehnologie) pune UBB pe harta liderilor naționali și internaționali în domeniu. Felicitări colegilor din aceste domenii!

Prof. univ. dr. Daniel David,
rectorul UBB

Clasamentul britanic THE este unul dintre cele mai prestigioase și comprehensive clasamente internaționale ale universităților, sistemul de clasificare luând în analiză criterii complexe legate de predare, cercetare, relația cu mediul socio-economic și internaționalizare.