Rezultate excelente pentru echipele Facultății de Matematică și Informatică la concursurile de algoritmică din primul semestru al anului universitar 2022/2023

În această perioada au avut loc primele concursuri de algoritmică din anul universitar 2022/2023. Echipele facultății noastre au obținut rezultate excelente pentru care trebuie felicitate! Mulțumim studenților pentru că ne-au reprezentat cu succes, dar și cadrelor didactice care s-au ocupa de pregătirea și îndrumarea acestora: lect. dr. Csaba Pătcaș și lect. dr. Radu Lupșa.

În data de 29 octombrie a avut loc Concursul de Informatică Ștefan Mărușter organizat de Universitatea de Vest din Timișoara. Echipa UBB_Zalau00 (componență: Bogdan Pop, Alex-Nicolae Pop, George Râpeanu) a obținut locul 2 dintre cele aproximativ 60 de echipe participante, care au reprezentat cele mai importante universități din țară.

Pe 20 noiembrie a avut loc faza națională a celui mai important concurs de algoritmică pentru studenți, concursul ICPC. Echipele noastre au reușit o performanță unică, trei echipe de la UBB clasându-se în top 10:

  • UBB_Zalau00 (componență: Bogdan Pop, Alex-Nicolae Pop, George Râpeanu) -locul 5;
  • UBB_3sigma (componență: Mihail Lavric, Back Andrei-Gheorghe, Pătcaș Rareș) – locul 9;
  • UBB_aibohphobia (componență: Mihai-Cristian Popescu, Cotor Andrei, Flaviu Crăciun) – locul 10.

Cele trei echipe s-au calificat mai departe la faza Sud-Est Europeană din 10 decembrie și în compania celor mai puternice echipe din Bulgaria, Cipru, Macedonia de Nord, Moldova, România, Ucraina, Serbia și Turcia au obținut rezultate meritorii. Echipa UBB_Zalau00 a reușit să repete performanța de anul trecut și a obținut locul 10 dintre cele aproape 130 de echipe participante.