Matematica și Informatica din Universitatea Babeș-Bolyai (UBB), pe primele locuri din țară în QS World University Rankings by Subjects 2022

Domeniile Matematică și Informatică din cadrul UBB se află și în acest an pe primele locuri din țară în clasamentul internațional de ranking universitar.

În rankingul internațional "QS World University Rankings by Subject 2022", realizat de agenția britanică Quacquarelli Symonds (QS), domeniul de știință Matematică din UBB se află pe locul I în țară și pe poziția 301-350 internațional. Domeniul Informatică se află tot pe prima poziție, la egalitate cu alte universități românești, ocupând locul 451-500 în topul britanicilor.

Universitatea Babeș-Bolyai este, conform clasamentului QS, una din universitățile de top ale lumii în 10 domenii academice.

„Mă bucur să văd că, din cele 14 domenii științifice/academice specifice în care apare România, UBB se regăsește în 10, unde ocupă prima (cel mai des) sau a doua poziție în țară. Era și normal ca universitatea cea mai mare și complexă a țării să fie în cele mai multe domenii științifice/academice specifice incluse în ranking, dar mă bucură mai ales poziționarea obținută. Așadar, aceasta este încă o confirmare, dacă era nevoie, că tinerii din țară au la UBB un loc unde pot studia eficient și/sau face cercetare avansată fără a fi nevoie să plece din țară pentru asta, iar cei din străinătate au un loc unde se pot forma academic după un model competitiv internațional”,

declară rectorul UBB, prof. univ. dr. Daniel David în comunicatul de presă publicat pe site-ul UBB.