A Babeș–Bolyai Tudományegyetem (BBTE) matematika és informatika szakterülete országos első helyezéseket ért el a QS World University Rankings by Subject 2022 nemzetközi egyetemi rangsorban

A BBTE matematika és informatika szakterülete ebben az évben is országos első helyen a nemzetközi egyetemi rangsorban

A brit Quacquarelli Symonds (QS) ügynökség által közzétett legújabb nemzetközi egyetemi rangsorolásban (QS World University Rankings by Subject 2022) a kolozsvári BBTE matematika szakterülete országos szinten I. helyen, nemzetközi szinten a 301–350. helyen szerepel. Az informatika szakterület szintén az első helyen szerepel, más romániai egyetemek mellett, és nemzetközi szinten a 451–500. helyet foglalja el.

A QS rangsorolása szerint a Babeș–Bolyai Tudományegyetem legalább 10 szakterületen a világ vezető egyetemei között foglal helyet.

„Örömömre szolgál, hogy a romániai szinten felmért 14 tudományterület közül a BBTE 10-ben országszinten (leggyakrabban) első vagy második helyet foglal el. Várható volt, hogy a legkomplexebb kínálattal rendelkező egyetem képviseltesse magát a legtöbb, a rangsorban szereplő szakterületen, ugyanakkor leginkább az elért helyezéseknek örülök. Újabb bizonyíték ez – már ha szükség volt rá –, hogy a BBTE egy olyan intézmény, ahol az ország fiataljai hatékonyan tanulhatnak, előremutató kutatásokban vehetnek részt, nem kell tehát elhagyniuk az országot, a külföldiek számára pedig ez egy nemzetközileg versenyképes modell alapján működő felsőoktatási intézmény.”

– nyilatkozta dr. Daniel David, a BBTE rektora az egyetem honlapján megjelenő sajtóközleményben