Beiratkozási díjak, alapképzés – 2024

A Babeş–Bolyai Tudományegyetem Szenátusa által elfogadott, A felvételi megszervezésére és lebonyolítására vonatkozó szabályzat értelmében a felvételire való jelentkezéshez a következő díjakat kell befizetni:

  • Adatfeldolgozási díj: a szervezési és tájékoztatási, illetve az esetleges előiratkozási szolgáltatásokért a karok adatfeldolgozási/iratkezelési díjat számolnak fel. Ez alól senki nem részesülhet felmentésben, és a meghatározott összeg nem visszatéríthető. Az adatfeldolgozási díj kifizetése alól mentesülnek a mindkét szülőre árvák és az állami gondozásból kikerült jelentkezők (ők egyaránt mentesülnek az adatfeldolgozási/iratkezelési, valamint a beiratkozási díj kifizetése alól).
  • Beiratkozási díj: az alábbi jelentkezők mentesülnek a beiratkozási díj kifizetése alól: az aktív vagy nyugdíjazott oktatószemélyzet és adminisztratív személyzet gyermekei, a Babeş–Bolyai Tudományegyetem, a Központi Egyetemi Könyvtár, a Botanikus Kert, az Egyetem éttermei és kávézói alkalmazottainak gyermekei.

A díjakat a Felvételi Platformon keresztül kizárólag online lehet befizetni. A felvételi vizsgától vagy az egyetemi tanulmányoktól való visszalépés esetén az adatfeldolgozási/iratkezelési díjat, valamint a beiratkozási díjat nem lehet visszaigényelni. A befizetendő díjak összegét a későbbiekben tesszük közzé, a Babeş–Bolyai Tudományegyetem Szenátusának jóváhagyását követően.