Beszámoló a Farkas Gyula Egyesület őszi táboráról (2020. szeptember 10–12.)

2020. szeptember 10 és 12. között a Hargita megyei Homoródfürdőn zajlott a Farkas Gyula Egyesület a Matematikáért és Informatikáért tábora. A csíkszeredai Márton Áron Főgimnázium nyolc XII.-es diákja és egy Kovászna megyei diák 16 matematikatanárral dolgozott reggeltől estig (pontosabban néha éjfélig). A BBTE Magyar Matematika és Informatika Intézetének oktatói közül dr. Szilágyi Zsolt adjunktus, drd. Kajántó Sándor tanársegéd és dr. András Szilárd docens vett részt.

A harmadévet végzett diákok közül Tőtős György és Baja Zsolt, valamint további 10 kezdő matematikatanár társadalmi felelősségvállalásaként a diákok napi 10 óra intenzív matematika tréningen vehettek részt, amelynek során elmélyíthették a karantén időszakának tananyagát, összekötve a következő egyetemi tanév anyagával, bepillanthattak néhány izgalmas témakörbe (pl. függvényegyenletek, középértéktételek, versenyfeladatok). A tábor munkamódszerben is, illetve a tartalmak tekintetében is minden résztvevő számára komoly kihívást jelentett.

Képek


A Farkas Gyula Egyesület a Matematikáért és Informatikáét TFV programja a 2019–2020-as egyetemi tanévben elnevezésű projekt tevékenységei a Nemzeti Tehetség Program NTP-TFV-19-0047 kódszámú pályázatának támogatásával valósultak meg. A pályázatot az Emberi Erőforrások Minisztériuma megbízásából az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő hirdette meg.