Domeniul de ştiinţă Matematica din cadrul Universităţii Babeş-Bolyai – locul 81 în clasamentul mondial al universităţilor realizat de U.S. News & World Report

Domeniul de ştiinţă Matematica din cadrul Universităţii Babeş-Bolyai este prezent tot mai frecvent pe poziţii onorante în clasamente de top realizate de instituţii independente. Recent, a fost dat publicităţii Best Global Universities, top realizat de US News şi care în acest an cuprinde şi o componentă pe 21 de domenii ale ştiinţei.

Universitatea Babeş-Bolyai este prezentă cu domeniul de ştiinţă MATEMATICA pe un foarte prestigios loc 81, în ceea ce autorii clasamentului numesc „the world’s best universities for mathematics”.

Indicatorii (criteriile) avute în vedere la realizarea topului sunt:

  • Numărul total de publicaţii;
  • Numărul total de citări;
  • Numărul de lucrări care au un număr mare de citări;
  • Cooperările științifice internaționale;
  • Reputaţia internaţională în cercetarea ştiinţifică;
  • Reputaţia regională în cercetarea ştiinţifică.

Evaluarea se referă la perioada 2008-2012 şi s-a realizat pe 21 de domenii ale ştiinţei (de la Agricultural sciences până la Space sciences) datele pe baza cărora s-a făcut clasamentul fiind preluate din baza de date Thomson Reuters InCitesTM.

Această nouă clasificare este o recunoaştere deja firească a valorii Şcolii de Matematică din România şi în particular de la Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca, valoare bazată pe tradiţie, muncă şi seriozitate într-un climat de competiţie onestă.