Absolventul facultăţii noastre, Mircea Cimpoi – studentul român al anului în Europa (nivel post-universitar)

Mircea CimpoiMircea Cimpoi, absolvent al Facultăţii de Matematică şi Informatică şi în prezent doctorand la Oxford, a fost declarat la Gala Studenţilor Români din Străinătate, ediţia 2014, studentul român al anului în Europa, nivel post-universitar.

Prin muncă asiduă, Mircea a obţinut performanţe deosebite la învăţătură şi în cercetare încă de timpuriu. A fost admis cu media 10 la Facultatea de Matematică şi Informatică din cadrul Universităţii Babeş-Bolyai, fiind medaliat la Olimpiada Naţională de Matematică în timpul liceului.

Pe perioada studenţiei, în anul trei de facultate, a beneficiat de o bursă de cercetare din partea Siemens PSE România. De asemenea, a participat la Imagine Cup, secţiunea Software Design, făcând parte din echipa Facultăţi de Matematică şi Informatică ce a reprezentat România la finala mondială de la Paris din 2008. Mircea a absolvit Facultatea de Matematică şi Informatică cu media 9.99, fiind printre puţinii studenţi din generaţia sa care au obţinut nota 10 la examenul de licenţă. Din partea Microsoft, Mircea a primit două premii Microsoft Patent Award şi o distincţie Microsoft Gold Star Award, lucrând şi ca programator la Centrul Microsoft din Serbia în echipa Bing Augmented Reality.

În prezent, Mircea este doctorand în inginerie (Computer Vision) la Universitatea din Oxford, în cadrul Visual Geometry Group, lucrând la clasificarea şi descrierea texturilor în limbaj natural.

Vă invităm să urmăriţi şi un interviu acordat de Mircea ediţiei on-line a ziarului Adevărul, material-ul fiind disponibil la această adresă.