Concursul Mate-Info UBB, ediţia a 7-a, 2019

TwitterFacebook

Cum poţi intra la facultate indiferent de media cu care ai luat BAC-ul?

mate-info-ubbConcursul Mate-Info UBB se adresează, în principal, elevilor de liceu de clasa a XI-a şi a XII-a ce doresc să-şi încerce forţele în vederea admiterii la Facultatea de Matematică şi Informatică din cadrul Universităţii Babeş-Bolyai.

În fiecare an, luna iulie este dublu prilej de emoţii pentru voi elevii claselor a XII-a. Pe de-o parte, vă confruntaţi cu emoţiile bacalaureatului, iar pe de alta parte, abia scăpaţi de bacalaureat trebuie să înfruntaţi emoţiile admiterii la facultate.

Prin organizarea concursului Mate-Info UBB (în data de 6 aprilie 2019), Facultatea de Matematică şi Informatică din cadrul Universităţii Babeş-Bolyai vine în întâmpinarea tuturor celor care doresc să urmeze cursurile acestei facultăţi, oferindu-le şansa de a susţine o probă de concurs similară cu proba scrisă a concursului de admitere.

Prin acest concurs ai şansa să scapi de emoţiile prilejuite de concursul de admitere din miez de vară. Nota obţinută la acest concurs (dacă este minim 6), se poate folosi (la cerere) ca şi notă la proba scrisă la admiterea la Facultatea de Matematică şi Informatică. Mai mult, dacă ai participat la concursul Mate-Info UBB şi nu ai obţinut rezultatele dorite nu e nici o problemă: mai ai o şansă la concursul de admitere din luna iulie.

În cadrul concursului Mate-Info UBB din data de 6 aprilie 2019, candidații vor primi un subiect de matematică și un subiect de informatică. Ei decid pe loc pe care dintre cele două subiecte (Matematică sau Informatică) îl tratează. Pentru ediţia a 7-a (2019) a concursului se percepe o taxă de 250 lei menită să acopere cheltuielile de organizare. Înscrierea candidaţilor la concurs se va face on-line în perioada 21.03.2019 ora 10.00 – 31.03.2019 ora 22.00. Taxa de participare la concurs (în cuantum de 250 de lei) se plăteşte prin Ordin de plată, Mandat poştal sau Internet Banking în contul deschis la BN Trezoreria Cluj, cont numărul:

RO35TREZ21620F330500XXXX
Cod Fiscal 4305849

Cu precizarea:
UBB-FMI
Nume prenume candidat
Taxă de participare concurs Mate-Info UBB 2019

Important: Achitarea taxei de participare nu înseamnă înscrierea automată la concurs. Obligatoriu după achitarea taxei trebuie să vă înregistraţi on-line aici. (link disponibil începând cu 21.03.2019)!

Primii 6 elevi de clasa a XII-a de la fiecare secţiune (având media de concurs cel puţin 9.00) pot fi admişi direct la Facultatea de Matematică şi Informatică cu media de admitere 10. La fiecare secţiune se acordă de asemenea trei premii speciale pentru elevii din afara claselor a XII-a.

Dacă nu te-ai clasat în primii 6 elevi de clasa a XII-a de la fiecare secţiune, nota obţinută la acest concurs (dacă este minim 6) poate înlocui la cererea ta nota probei scrise a concursului de admitere la Facultatea de Matematică şi Informatică.

Tematica acestui concurs este, în esenţa, tematica examenului de Matematică / Informatică de la Bacalaureatul din anul curent, iar la concurs se pot înscrie toţi cei pasionaţi de Matematică sau Informatică. În această rubrică sunt disponibile pe lângă tematica de admitere şi subiectele din anii precedenţi atât de la admitere cât şi de la ediţiile anterioare ale concursului Mate-Info UBB.

Pentru noutăţi, vă rugăm să reveniţi pe site-ul facultăţii periodic pentru a consulta rubrica Anunţuri admitere nivel licenţă.

Regulamentul celei de a 7-a ediţii (2019) a concursului Mate-Info UBB este disponibil aici.

TwitterFacebook