UniHack 2020 – Hackathon internațional pentru studenți

UniHack este un hackathon internațional ce se va desfășura în perioada 20-22 noiembrie, în mediul online.

Concursul este dedicat studenților și elevilor de liceu, reprezentând o oportunitate educațională excelentă pentru aceștia. Ei vor avea ocazia să își testeze și îmbunătățească abilitățile de programare, sub îndrumarea mentorilor experimentați care le vor sta la dispoziție. Grupați în echipe de maxim 5 persoane, participanții vor avea la dispoziție 48 de ore pentru a concepe și implementa soluții software sau hardware pentru probleme civice. Cele mai bune proiecte pot câștiga premiile oferite de sponsori sau premiul cel mare, în valoare de 2000 euro.

Pe lângă partea de programare efectivă, se vor desfășura numeroase activități precum challenge-uri și alte surprize sau sesiuni de conferințe și workshop-uri susținute de traineri și speakeri internaționali, care vor aborda atât teme tehnice, cât și de interes civic sau antreprenoriat.

Acest eveniment este organizat de Liga AC (Liga Studenților din Facultatea de Automatică și Calculatoare), cu suportul Universității Politehnica Timișoara, Ambassade de France en Roumanie, Institut Français de Roumanie și mulți alți sponsori și parteneri.

Înscrierile se pot face pe https://unihack.eu, unde sunt disponibile și mai multe informații despre eveniment. Nu există taxă de participare.