Ultima șansă să intri la master înainte să-ți dai licența! 😃

Dragi studenți,

Știați că puteți fi admiși la masteratul de Securitate Cibernetică desfășurat la Facultatea de Matematică și Informatică din cadrul UBB încă din timpul anului 3 de studiu, înainte de a vă da licența? Evident 😃, trebuie să vă și luați licența la finalul anului 3 (sau 4 pentru studenții de la specializările de inginerie / universitățile tehnice) 😊!

Facultatea de Matematică și Informatică a Universității Babeș-Bolyai este parte alături de alte șase universități de top din Europa din consorțiul de masterate de Securitate Cibernetică ce se desfășoară sub egida EIT Digital (European Institute of Innovation & Technology). În cadrul acestui program, studenții din anul 3 de studiu pot fi admiși de către EIT Digital să studieze la acest masterat, procesul de admitere derulându-se chiar acum (cu deadline de aplicare 23 mai 2024, ora 18:00 CEST), evident cu condiția promovării ulterioare a examenului de licență în sesiunea din luna iunie/iulie 2024.

În data de 17 mai 2024 (vineri), ora 16:00, se va desfășura on-line o nouă prezentare a programului de master de Securitate Cibernetică. Vor fi prezentate oportunitățile pe care acest program de masterat le oferă, precum obținerea diplomei de master de la două universități europene de top, certificare EIT, mobilități internaționale, școli de vară, dar și posibilitatea de a urma un plan de învățământ ce pune un puternic accent pe componenta de inovare și antreprenoriat pe lângă cea de securitate cibernetică.

De asemenea, se va răspunde la întrebările studenților vis-a-vis de acest program.

IMPORTANT: acest program de masterat poate fi urmat în două moduri:

  • Normal, ca orice alt program de masterat al facultății, cu concurs de admitere în luna iulie 2024;
  • Path-ul European (cu toate avantajele enumerate mai sus), prin admitere la EIT Digital în această perioadă (candidatul poate fi student în anul 3 / an terminal), cu deadline de aplicare 23 mai 2024, ora 18:00 CEST. Este important de menționat că pe acest path studenții pot urma programul de master la buget, putând fi admiși cât timp sunt studenți în anul 3 de studii nivel licență, EIT Digital oferind inclusiv burse pentru acoperirea costurilor de trai celor mai buni aplicanți.

Studenții interesați sunt rugați să se alăture team-ului Microsoft Teams cu codul p352ki8, prezentarea având loc în data de 17.05.2024 (joi) pe canalul General începând cu ora 16:00. Accesul la prezentare se va putea face și la acest link (pentru persoane interesate din afara Universității Babeș-Bolyai).

Transmitem rugămintea studenților de a disemina acest anunț pe grupurile de Facebook ale anilor 3 nivel licență, toate specializările și toate limbile de studiu (română, maghiară, germană și engleză).