Premii obținute de studenții noștri la Innovation Labs 2021

Programul Innovation Labs este cel mai amplu proiect național de pre-accelerare pentru tineri antreprenori în domeniul tech. Acesta este destinat în primul rând studenților, dar și a spin-offurilor generate din grupurile de cercetare.

Anul acesta am avut o ediție specială la care s-au înscris peste 470 de studenți cu 177 de idei inovatoare, dintre care 71 calificându-se în program. Au urmat 7 luni de mentorat și de perfecționare a produselor, iar apoi 20 de echipe au ajuns în finală. Dintre acestea, 5 echipe au avut membrii din Universitatea Babeș-Bolyai: Anon AutoML, Hawking, Heimdallr, Mediq, Bookr.

Premii obținute:

  • Marele premiu echipa Anon AutoML, formată din Mihai Anton și Georgian Bădiță (alumni UBB, Fac. de Matematică și Informatică)
  • premiul special Microsoft echipa Anon AutoML,
  • premiul special Atos echipa Heimdallr, formată din Cristian-Ioan Moldovan, Armand-Angel Morariu, Claudiu Neamțu, Paula Gal (UBB, Facultatea de Matematică și Informatică).

Anon AutoML a dezvoltat o platforma de automatizare a proceselor de învățare automată (machine learning) și au început procesul pentru o finanţare de 100.000 dolari. Soluția lor oferă atât persoanelor tehnice, cât și celor non-tehnici posibilitatea de a crea modele de învățare automată pentru diferite baze de date, astfel încât companiile să își automatizeze procesele de business mai ușor.

Heimdallr a obținut o finanțare de 3.000 EUR (şi o susținere cyber-security Enterprise din partea ATOS) pentru o extensie pentru Google Chrome minimalistă și eficientă împotriva atacurilor de phishing, ce au devenit tot mai frecvente și adesea rămân nedetectate de soluțiile generaliste de securitate cibernetică. Echipa va reprezenta UBB în cadrul competiției StageTwo ce se va desfășura săptămâna aceasta în Berlin.

Ne bucurăm pentru rezultatele excepționale ale studenților noștri și deja ne pregătim pentru următoarea ediție, unde vă așteptăm cu drag și sperăm să pregătim o nouă generație de antreprenori și inovație.