Locuri fruntașe pentru studenții facultății la UNbreakable România 2021

La sfârșitul anului trecut a avut loc sezonul de toamnă-iarnă al UNbreakable România 2021. UNbreakable România este un concurs național dedicat liceenilor și studenților care doresc să își construiască o carieră în securitate cibernetică sau să își perfecționeze cunoștințele din domeniu. Studenții facultății noastre au făcut față cu brio provocărilor, obținând medalii și locuri fruntașe atât în competiția individuală cât și în cea pe echipe. Felicitări tuturor!

Testimoniale ale studenților noștri despre concurs și despre rezultatele obținute:

Niță Horia Teodor, an 2 Informatică Engleză, pasionat de criptografie

Am participat la UNbreakable CTF 2021. Pentru mine, câștigarea aurului în ambele categorii ale acestui concurs: individual pe locul al 2-lea, cât și în etapa pe echipe, unde am obținut locul al 3-lea alături de 2 colegi, a adus o bucurie, deoarece participarea la CTF-uri este doar un hobby pentru mine, dar mă îndeamnă să învăț mai multe in domeniul cybersecurity. Cele două etape ale concursului au constat în rezolvarea mai multor probleme din categorii precum: crypto (preferata mea), web, miscellaneous, steganography, networking, pwn, etc.

Furdui Dimitrie-Toma, an 2, Informatică engleză

Am participat la UNbreakable Romania 2021, un concurs de cybersecurity de tip capture the flag, la care am câștigat locul 3 atât la etapa individuală, cât și la cea pe echipe împreună cu 2 colegi. Securitatea este un domeniu pe care vreau sa îl urmez pe viitor, și particip la multe evenimente de tip CTF, chiar am și organizat unul împreună cu unul dintre colegii de la UNbreakable și cu alți trei colegi.

Mihalache Ștefan Cristian, an 3, Informatică engleză

Am participat la concursul de tip "Capture the Flag" UNbreakable Romania. Cele mai importante 2 etape ale competiției au fost etapa individuala unde am obținut locul 12 la nivel național sau locul 4 la categoria mea (University), și etapa pe echipe unde am obținut împreună cu alți 2 colegi de la aceeași facultate locul 3 la nivel național. Concursul a constat în principal în găsirea de vulnerabilități în anumite aplicații software, apoi exploatarea acestora.