Facultatea de Matematică și Informatică se implică activ în evenimentul Cluj Innovation Days

Facultatea de Matematică și Informatică se implică activ în evenimentul Cluj Innovation Days în sesiunile din 26 mai 2023:

  • Laura Diana Cernău, studentă doctorand, va vorbi despre Inovarea în cadrul UBB, despre cum construim un ecosistem academic de inovare și antreprenoriat în cadrul panelului Innovation Made in Cluj.
  • Andrei-Robert Alexandrescu și Alexandru Manole, studenți din cadrul programului de master „Inteligență Computațională Aplicată”, vor susține o prezentare despre Generative AI: Democratization of Romanian Education în cadrul panelului Generative AI: What does it mean and what does it change for Romania?. Se va discuta despre potențialul, dar și amenințările modelelor generative bazate pe Inteligență Artificială în sistemul educațional românesc.

Pe lângă munca de cercetare pe care o desfășoară în cadrul doctoratului, Laura Cernău este un membru activ în activitățile de inovare și antreprenoriat din cadrul facultății. Printre acestea se numără participarea în cadrul incubatorului facultății, CS InnoHub, și rolul de scout în proiectul InnoChange. Laura face parte, de asemenea, din ecosistemul industriei IT din Cluj-Napoca, fiind software engineer la PitechPlus.


Andrei-Robert Alexandrescu este masterand în anul I, având experiență în cadrul unor proiecte de cercetare în Inteligența Artificială și a mai multor companii (RebelDot, Amazon), urmând ca la vară să participe într-un internship la Google. Andrei a fost recent nominalizat la premiile Excellentia și a reprezentat facultatea la concursul „Games of Science”, unde a obținut locul întâi în etapa regională și un premiu special în finala națională.


Alexandru Manole este masterand în anul II, implicat activ în proiecte de cercetare dezvoltate în colaborare cu parteneri ai facultății (precum BOSCH sau NATO-HUMMINT) pentru analiza automată a imaginilor. Pe lângă activitatea lui de cercetare din cadrul facultății, Alexandru implementează și dezvoltă tehnici de Inteligență Artificială ca software engineer la compania cljeană Transart.