Doamna profesor Doina Tătar la 80 de ani

În luna aprilie 2023 doamna profesor dr. Doina Tătar a împlinit frumoasa vârsta de 80 de ani.

Distinsa doamnă Tătar a fost un model în activitatea didactică și de cercetare pentru tinerii colegi care au învățat de la dânsa tainele limbajelor formale, logicii și ale inteligenței artificiale.

Începând cu anul 2000, domnia sa a fost inițiatoarea unui nou domeniu de cercetare în facultatea noastra, Lingvistica Computațională, pentru limbile engleză și română. Împreună cu numeroși colaboratori din țară și străinătate, doamna profesor a contribuit la obținerea unor importante rezultate teoretice și aplicative într-un domeniu atât de provocator al zilelor noastre, prelucrarea automată a limbajului natural.

Alături de spiritul analitic prin care a reușit să pătrundă și să modeleze misterioasa lume a cuvintelor și textelor, latura sensibilă și emoțională a doamnei Doina Tătar este prezentă in frumoasele tablouri pictate si cărțile de povești pe care le scrie.

Activitatea și viața doamnei profesor sunt surse de inspirație pentru noi toți.

La acest moment aniversar, cadrele didactice ale Facultății de Matematică și Informatică îi transmit cele mai alese gânduri de apreciere și urări de bine și sănătate.

LA MULȚI ANI!