Curs deschis: Introducere în proiectarea jocurilor video

Facultatea de Matematică şi Informatică organizează un curs deschis de introducere în proiectarea jocurilor video destinat studenţilor sau altor persoane preocupate de dezvoltarea și implementarea de jocuri video de diverse tipuri.

Titlul cursului este Introducere în proiectarea jocurilor video şi conţine două module (a câte 2 ore fiecare). Cursul oferă participanţilor o incursiune în lumea dezvoltării jocurilor video și exemple privind proiectarea personajelor în jocuri sau de implementare a aplicațiilor de realitate virtuală sau augumentată.

Cursul se desfăşoară online pe platforma Microsoft Teams după următorul program:

  • Introducere în proiectarea jocurilor video: proiectarea personajului principal, lect. dr. Dan Mircea Suciu, 11 iunie 2021, 15:30-17:30

    Cursul urmărește clarificarea rolurilor și responsabilităților pe care le are un proiectant de jocuri video și face o trecere în revistă a principalelor provocări pe care le presupune dezvoltarea unui joc astăzi. În partea a doua a cursului se vor detalia elementele ce contribuie la proiectarea oricărui personaj principal al unui joc video.

  • Dezvoltarea jocurilor video: etapele dezvoltării unei aplicații în Unity, asist. drd. Florentin Bota, 11 iunie 2021, 18:00-20:00

    Prima parte a cursului reprezintă o introducere în domeniul dezvoltării aplicațiilor 3D și 2D și a celor ce folosesc Realitatea Virtuală (VR) sau Realitatea Augumentată (AR). Vom discuta despre etapele dezvoltării unui joc video, despre instrumente alternative precum Unity și Unreal Engine, dar si de posibilitatea de a crea alte programe cu utilitate practica, utilizând un motor grafic. Partea a doua a cursului se va concentra pe crearea unui joc video simplu și pe analiza unui muzeu virtual generat dinamic.

Cursul se va încheia cu evaluarea noțiunilor transmise, iar cursanţii vor primi un atestat de participare la curs.

Taxa de participare este de 200 lei / cursant. Studenții și cadrele didactice din UBB beneficiază de reducerea cu 50% a acestei taxe.

Termene importante:

  • 8 iunie 2021, ora 14:00 înscriere - Persoanele interesate de acest curs sunt invitate să completeze un formular de înscriere link. Ulterior completării se vor trimite detalii pentru completarea contractului de formare profesională și achitarea taxei (detalii despre această etapă vor fi comunicate individual, pe email, tuturor persoanelor înscrise)

Persoană de contact:
Alexandrina Colț alexandrina.colt@ubbcluj.ro