Conf. dr. Sebastian Vaduva: Motivația intrinsecă a unui profesor de informatică în perioada pandemiei

În cadrul Seminarului de Inovare și Dezvoltare din cadrul Departamentului de Informatică, conf. dr. Sebastian Vaduva va sustine in data de 20.01.2021, ora 12.00, prelegerea cu titlul:

Motivația intrinsecă a unui profesor de informatică în perioada pandemiei

Abstract: Puțini oameni și-au putut închipui transformările profunde pe care pandemia Covid-19 le va aduce asupra globului pământesc. Cele mai multe aspecte ale vieții și activității umane sunt regândite și reformatate printr-o serie de „încercări-eșuări”. Experții prognozează că întreruperile și carențele din învățământ pot avea consecințe profunde și negative pe termen lung.  Chiar și în perioada de dinainte de pandemie, învățământul traversa o perioadă anevoioasă, fiind cronic subfinanțat și încercând să facă față provocărilor pedagogice și de cercetare.

Chiar dacă politicile publice și instituțiile de învățământ rămân extrem de importante, esența învățământului rămâne profesorul. Dilema de fond pe care o vom aborda la întrunirea noastră este dacă echiparea și motivarea profesorului este responsabilitatea instituției sau are de-a face cu o decizie personală și intrinsecă a fiecărui cadru didactic în parte.

Evenimentul se va desfășura online începând cu ora 12.00 pe platforma Microsoft Teams. Link-ul de acces este disponibil la această adresă.