Campionatul European de Securitate Cibernetică – ECSC 2020

Pentru a încuraja tinerii talentați și pasionați de domeniul IT&C, multe state europene organizează competiții la nivel național care să le asigure acestora oportunitatea de a se alătura echipelor de specialiști angrenate în eforturile de a asigura securitatea cibernetică.

European Cyber Security Challenge este o inițiativă a ENISA (European Union Agency for Network and Information Security) care ridică această șansă la nivel european. Astfel, echipele fiecărui stat participă la rezolvarea exercițiilor din domenii precum securitate web, securitate mobilă, criptografie, inginerie inversă şi investigaţii cibernetice etc.

Ca și rezultate notabile, în 2016 și 2017 România a devenit vicecampioană la ediția ECSC, iar în 2019 echipa națională a obținut titlul de Campioană a Europei în domeniul securității cibernetice.

Anul acesta, concursul va avea loc la Viena (faza finală), însă până atunci România trebuie să își formeze echipa națională pentru apărarea titlului de campioană. Astfel, înscrierile se pot face pe site-ul www.cybersecuritychallenge.ro, iar prima etapă constituie o preselecție a candidaților la nivel național și va avea loc online, în perioada 9-10 mai anul curent.

Mai multe informații, precum și calendarul evenimentelor se regăsesc pe site-ul competiției naționale, unde se poate face și înscrierea candidaților: www.cybersecuritychallenge.ro.