3rd Workshop on Applied Deep Learning (WeADL 2023)

A treia ediție a Workshopului în Învățare Profundă Aplicată (WeADL 2023) va avea loc vineri, 9 iunie 2023, și se va focaliza pe prezentarea celor mai recente rezultate ale cercetării în utilizarea tehnicilor de inteligență artificială în predicția pe termen scurt a fenomenelor meteo extreme (nowcasting). Invitați din cadrul Institutului Meteorologic Norvegian, Administrației Naționale Meteorologice din România și cercetători din cadrul Universității Babeș-Bolyai vor prezenta o introducere în echipamentele, metodologia, formatele de date și algoritmii utilizați în procesul de predicție meteo.

Workshop-ul se desfășoară în cadrul proiectului de cercetare WeaMyL (RO-NO-2019-0133). Proiectul WeaMyL își propune să îmbunătățească acuratețea, performanța și fiabilitatea sistemelor naționale de avertizare nowcasting prin utilizarea tehnicilor de învățare automată aplicate pe observațiile furnizate de radar, satelit sau alte mijloace de observare meteorologică. Accentul se pune pe obținerea unei precizii mai mari în predicția apariției și a zonelor afectate de fenomene meteorologice severe, precum și pe obținerea unor timpi de decizie mai mici în comparație cu timpii de decizie actuali, bazați pe experiența operatorului uman. Scopul principal al proiectului este de a automatiza sistemele de avertizare nowcasting prin crearea unei platforme bazate pe inteligență artificială pentru prognoza timpurie și precisă a fenomenelor severe. Astfel, se urmărește să fie baza unei noi platforme software pentru detectarea iminentă a vremii severe, adaptat posibilităților tehnologice actuale.

Participarea este gratuită, detaliile de conectare urmează să fie publicate pe site-ul workshop-ului.

Workshopul este organizat sub umbrela WeaMyL, proiect finanțat prin Norway Grants sub numărul de contract RO-NO-2019-0133. Contract: No 26/2020.