Rezultate obținute de echipele Facultății la concursurile de algoritmică din anul universitar 2023/2024

Pe 29 octombrie a avut loc concursul Romanian Collegiate Programming Contest, faza națională a celui mai important concurs de acest gen. Două dintre echipele noastre au reușit clasarea între primele zece echipe din țară:

  • UBB_Echipa_Misterelor (Andrei Cotor, Alex-Nicolae Pop, George Râpeanu): locul 4
  • UBB_OSS (Alexandru Lorintz, Andrei Cătălin Moca, Liviu Silion): locul 9

În data de 25 noiembrie au participat aproximativ 50 de echipe de la cele mai importante universități din țară la Concursul de Informatică Ștefan Mărușter organizat de Universitatea de Vest din Timișoara, unde echipa UBB_6 (Alexandru Marian Mărcuș, Marian Dumitriu, Péter Ferencz) a obținut locul 1 și echipa UBB8 (Adrian-Florin Bubuianu, Alexandra-Ioana Moroz, Darius-George Sala) s-a clasat pe locul 4 în divizia ”juniori” destinat exclusiv studenților de anul 1.

Tot pe 25 noiembrie la Târgu Mureș la concursul ECN Sapientia au participat echipe de la licee și universități din România și Ungaria. Echipa UBB_OSS (Alexandru Lorintz, Andrei Cătălin Moca, Liviu Silion) a obținut locul 6 (locul 2 dintre echipele universitare din țară), iar echipa UBB7 (Anna Bereczki, Ottó Lengyel, Boglárka Nagy) s-a clasat pe locul 7 (locul 3 dintre echipele universitare din țară).

La faza Sud-Est Europeană din 9 decembrie în compania celor mai puternice echipe din Bulgaria, Cipru, Macedonia de Nord, Moldova, România, Ucraina, Serbia și Turcia, echipa UBB_Echipa_Misterelor (Andrei Cotor, Alex-Nicolae Pop, George Râpeanu) a obținut locul 10 dintre cele aproape 130 de echipe participante.

Felicitări și mulțumiri atât studenților, cât și cadrului didactic coordonator, lect. dr. Pătcaș Csaba-György pentru efortul depus!