Echipa Manuscrito, în finala mondială la Imagine Cup 2022, secțiunea Education

Imagine Cup este cea mai mare competitie de tehnologie organizata de Microsoft la nivel Mondial, unde mii de studenți au concurat anul acesta cu proiecte interesante ce încorporează tehnologii de ultimă oră, precum inteligența artificială, Power Platform și Big Data.

Echipele au participat la cele 4 secțiuni din acest an ale competiției: Earth, Education, Health, și Lifestyle, iar dintre acestea au fost selectate un total de 48 de echipe finaliste mondiale. Rezultatele jurizării fazei regionale au fost făcute publice recent și, drept urmare, echipa Manuscrito a avansat în finala mondială!

Echipa este formată din Andrei-Mihai Vasil, Octavian-Alexandru Trifan, Anastasia Susciuc, Tudor Tișe (studenți în anul 2 la specializarea Informatică engleză) și Paul-Tudor Pop (anul 4, UTCN).

Soluția propusă de Manuscrito este o aplicație pentru tablete care ajută copiii să învețe scrisul de mână mai ușor. Aceasta oferă o metodă interactivă și multidisciplinară de învățare a scrisului de mână ce îi implică pe copii într-un joc al cunoașterii.

Aplicația va fi disponibilă pe tablete și va folosi algoritmi de inteligență artificială pentru a înțelege nevoile de învățare ale copiilor, inclusiv nevoile speciale ale copiilor cu dizabilități. Le va permite acestora să combine dorința de a petrece timp în lumea digitală cu nevoia de a învăța într-un mod distractiv și antrenant. Părinții și învățătorii vor avea acces la feedback în timp real și la statistici extinse, precum și capacitatea de a urmări progresul copiilor.

În perioada următoare vor fi selectate trei echipe, iar câștigătorul final va fi anunțat în luna mai. Echipa câștigătoare va primi o recompensă de 100.000 USD, precum și o sesiune de mentorat cu președintele și CEO-ul Microsoft, Satya Nadella, ca parte a Campionatului Mondial Imagine Cup.

Să le urăm mult succes!

Site web: www.manuscrito.ro