Naptár, szükséges okiratok és beiratkozás a 2021. szeptemberi záróvizsgára

 1. A hallgatók 2021. augusztus 6., 00:00 óra és 2021. augusztus 31., 16:00 óra között feltöltik a szakdolgozat végleges változatát az angol nyelvű kivonattal, az 5-ös számú melléklettel és – amennyiben készült – az alkalmazással együtt, az alábbi oldalra: https://www.cs.ubbcluj.ro/apps/lucrari;
  • Minden végzős hallgatónak időben meg kell bizonyosodnia arról, hogy van hozzáférése a https://www.cs.ubbcluj.ro/apps/lucrari oldalhoz, ahol megjelenik a témavezető tanár neve is.
  • Azok a végzett hallgatók, akik nem államvizsgáztak, és nem rendelkeznek aktív MS Teams felhasználói fiókkal, a beiratkozási platformon a MS Teams fiók helyett egy érvényes e-mail címet adhatnak meg, amelyen meg fogják kapni a csatlakozással kapcsolatos részleteket, és majd vendégként (guest) fognak csatlakozni.

  A Turnitin plágiumszűrő alkalmazás segítségével el kell végezni a szakdolgozat plágium-ellenőrzését:

  • az évfolyamfelelős hallgatók útbaigazítása alapján kapcsolatba kell lépni a Turnitin felhasználói fiókkal rendelkező hallgatókkal;
  • a plágiumszűrő alkalmazás segítségével el kell végezni a szakdolgozat dolgozat plágium-ellenőrzését, szűrők használata nélkül;
  • amennyiben alapos indokok miatt (pl. szakirodalom, saját leközölt cikk stb.) a hasonlóság meghaladja a 30%-os küszöböt, a plágium-ellenőrzést ezeknek a részeknek az eltávolítása után kell elvégezni, és erről értesíteni kell a témavezetőt is.
 2. a szakdolgozat bemutatására vonatkozó témavezetői jóváhagyás elküldésének határideje: 2021. szeptember 1. (14:00 óra); azok a hallgatók, akik a megadott határidőig nem kapták meg a témavezetői jóváhagyást, nem iratkozhatnak be a záróvizsgára.
 3. Adott esetben, 2021. augusztus 25. és 30. között a recunoasteri@math.ubbcluj.ro e-mail címen be lehet küldeni a kérvényt egy korábbi záróvizsga keretében sikeresen letett részvizsga elismertetése érdekében.
 4. A 2021. szeptember 1., 15:00 óra és 2021. szeptember 2., 15:00 óra közötti időszakban kerül sor a záróvizsgára való beiratkozásra. Az alábbiakban felsorolt dokumentumokat elektronikusan, szkennelt változatban kell feltölteni (egyetlen PDF formátumú állományként, ZIP-archívumba csomagolva) erre a felületre: https://inscrieri.ubbcluj.ro/ifs/:
  • beiratkozási típuskérvény – a kitöltést követően kinyomtatva, aláírva, PDF formátumban kell elküldeni;
  • érettségi oklevél – szkennelt másolat, PDF formátumban;
  • a középiskolai törzskönyvi kivonat – szkennelt másolat, PDF formátumban;
  • születési anyakönyvi kivonat (keresztlevél) – szkennelt másolat, PDF formátumban;
  • Kérjük azokat a végzős hallgatókat, akik nem rendelkeznek érvényes nyelvvizsga-bizonyítvánnyal/-oklevéllel, hogy töltsék fel az új nyelvvizsga-oklevelük szkennelt változatát.

  A kari titkárság előkészítette a nyelvvizsga-bizonyítvány/-oklevél fénymásolatát, ezért nem kell beküldeni ennek szkennelt változatát.

  A személyazonossági igazolványba való színes fényképeket (2 darab, ¾-es méret) a végzős hallgatók személyesen fogják leadni a Tanulmányi Okmányok Ügyosztályán, az egyetemi oklevél átvételekor.

  A korábbi évfolyamok esetén kérjük a végzett hallgatókat, hogy a záróvizsgára való beiratkozási típuskérvény feltöltésekor az alábbi dokumentumokat is csatolják:

  • beiratkozási típuskérvény – a kitöltést követően kinyomtatva, aláírva, PDF formátumban kell elküldeni;
  • érettségi oklevél – szkennelt másolat, PDF formátumban;
  • a középiskolai törzskönyvi kivonat – szkennelt másolat, PDF formátumban;
  • születési anyakönyvi kivonat (keresztlevél) – szkennelt másolat, PDF formátumban;
  • nyelvvizsga-bizonyítvány/ nyelvvizsga-oklevél PDF formátumban;
  • a védési illeték (1500 lej) kifizetéséről szóló igazolás mindazok esetében, akik védésre iratkoztak a záróvizsga korábbi vizsga-időszakaiban is, illetve akik 2018-ban vagy 2018 előtt végeztek.
  • a hallgatók és a bizottság titkára közötti kommunikáció a szakdolgozat feltöltésére használt hallgatói e-mail címeken keresztül történik.
 5. 2021. szeptember 3-án kerül sor az Alapismeretek és szakismeretek szóbeli záróvizsgára a MS Teams platformon.
 6. 2021. szeptember 6-án kerül sor a szakdolgozatok bemutatására és megvédésére a MS Teams platformon, laptopról vagy videokamerával és mikrofonnal felszerelt asztali számítógépről. A védéskor minden végzős hallgatónak a MS Teams alkalmazás asztali változatát kell használnia, amely lehetővé teszi az egyidejű video- és képernyőmegosztást is (screen sharing, video sharing).