Felvételi díjak, magiszteri képzés – 2023

A Babeş–Bolyai Tudományegyetem Szenátusa által elfogadott, A felvételi megszervezésére és lebonyolítására vonatkozó szabályzat értelmében a felvételire való jelentkezéshez a következő díjakat kell befizetni:

  • Adatfeldolgozási díj – 50 lej. A szervezési és tájékoztatási, beleértve az esetleges előiratkozási szolgáltatásokért a Karok adatfeldolgozási/iratkezelési díjat számolnak fel. Ez alól senki nem részesülhet felmentésben, és a megszabott összeg nem visszatéríthető. Az adatfeldolgozási díj kifizetése alól mentesülnek a mindkét szülőre árvák és az állami gondozásból kikerült jelentkezők (ők egyaránt mentesülnek az adatfeldolgozási/iratkezelési, valamint a beiratkozási díj kifizetése alól);
  • Beiratkozási díj – 200 lej. Az alábbi jelentkezők mentesülnek a beiratkozási díj kifizetése alól: az aktív vagy nyugdíjazott oktatószemélyzet és adminisztratív személyzet gyermekei, a Babeş–Bolyai Tudományegyetem, a Központi Egyetemi Könyvtár, a Botanikus Kert, az Egyetem éttermei és kávézói alkalmazottainak gyermekei.

Visszalépés esetén az adatfeldolgozási/iratkezelési és a beiratkozási díjat nem lehet visszaigényelni.

A felvételi díjakat az online felvételi platformon keresztül lehet befizetni.