EuroInvent nagydíjjal jutalmazták a BBTE vegyészmérnöki és informatikus hallgatóit a XV. Pro Invent Nemzetközi Tudományos, Innovációs és Találmányi Kiállításon

2017. március 22. és 24. között zajlott a XV. PRO INVENT Nemzetközi Tudományos, Innovációs és Találmányi Kiállítás, ahol BBTE-s kutatókat díjaztak. Az eseménynek idén a Kolozsvári Műszaki Egyetem adott otthont.

„A kémiai folyamatok hőmérsékletének és pH-jának valós idejű, távmonitorizálása különböző eszközökre (személyi számítógép, táblagép, okostelefon) telepített informatikai alkalmazások segítségével” című innovációt, amely dr. Barabás Réka vegyészmérnök, egyetemi docens szakmai irányításával készült, az Euroinvent Nagydíjával és Serleggel jutalmazták. Az innováció szerzői: Petruț Henrietta, Szabó Róbert és Rigó Melinda vegyészmérnök hallgatók, valamint Kelemen István, Mátyás Róbert, Kovács Zoltán, Váradi Péter, Vincze Dávid és Zsebe Ákos informatikus hallgatók.

A projekt megvalósulása dr. Barabás László (a BBTE Magyar Matematika és Informatika Intézet társult egyetemi adjunktusa és az Accenture cég solution architect menedzsere) jelentős szakmai támogatásának, valamint a Codespring Kft. által felajánlott anyagi támogatásnak is köszönhető.

Gratulálunk!

(A Făclia napilap online változatából átvett anyag)

Chimiști ajutați de informaticieni

Chimiști ajutați de informaticieni

Posted by NCN TV Cluj on Wednesday, March 29, 2017