Doctor Honoris Causa cím adományozása dr. Horváth Zoltán informatikaprofesszornak

A Babeş–Bolyai Tudományegyetem Rektora és Szenátusának Elnöke, valamint a
Matematika és Informatika Kar Dékánja tisztelettel meghívja Önt a Doctor Honoris Causa cím átadó ünnepségére, amelynek keretében dr. Horváth Zoltán informatikaprofesszor,
a budapesti Eötvös Loránd Tudományegyetem tanára a BBTE tiszteletbeli doktora lesz.
A tiszteletbeli cím ünnepi átadására a Babeş–Bolyai Tudományegyetem Központi Épületének, (M. Kogălniceanu/ Farkas utca 1.) Aula Magna termében kerül sor, 2014. május 22-én, 9:00 órától.
Laudáció: dr. Adrian Petruşel dékán.

Mindenkit szeretettel várunk!

DHC Horvath_Zoltan-plakat

Az esemény naplójából:

Horváth Zoltán informatikaprofesszor laudációja (Adrian Petruşel egyetemi tanár, dékán)
Horváth Zoltán előadása

Az ELTE Informatikai Karának dékánja, az ELTE korábbi nemzetközi rektorhelyettese, a kolozsvári egyetem vendégprofesszoraként az évek során jelentős erőfeszítéseket tett a magyar informatikai felsőoktatás nemzetközi dimenzióinak kiszélesítéséért, és a határon túli magyar nyelvű informatikai képzést folytató felsőoktatási intézményekkel való intenzív együttműködés kiépítéséért.

A Doctor Honoris Causa címet Horváth Zoltán 2014. május 22-én a Babeş–Bolyai Tudományegyetem Központi Épületének Aula Magna termében vette át. Ünnepi beszédet tartott Ioan-Aurel Pop akadémikus, a BBTE rektora, valamint Adrian Petruşel egyetemi tanár, a BBTE Matematika és Informatika Kar dékánja. Adrian Petrușel professzor kiemelte, hogy Horváth Zoltán az oktatás és az IT-iparág közti kapcsolat fenntartásáért dolgozik, az utóbbi években pedig a BBTE vendégoktatójaként is részt vesz a kolozsvári egyetem munkájában.

Horváth Zoltán köszönőbeszédében elmondta: régóta foglalkozik szoftverfejlesztéssel, amelynek eredményei az élet számos területén alkalmazhatók. Az Informatikai Kar dékánja az esemény után felhívta a figyelmet az ELTE és a BBTE közötti kapcsolatok kiemelt jelentőségére, a hallgatói és oktatói mobilitás területén eddig elért közös eredményekre is.