Felvételi díjak, magiszteri képzés – 2017

Google+TwitterFacebook

A Babeş–Bolyai Tudományegyetem Szenátusa által elfogadott, A felvételi megszervezésére és lebonyolítására vonatkozó szabályzat értelmében a felvételire való jelentkezéshez a következő díjakat kell befizetni:

  • Adatfeldolgozási díj – 30 lej. A szervezési és tájékoztatási, beleértve az esetleges előiratkozási szolgáltatásokért a Karok adatfeldolgozási/iratkezelési díjat állapítanak meg. Ez alól senki nem részesülhet felmentésben, és a megszabott összeg nem visszatéríthető. Az adatfeldolgozási díj kifizetése alól mentesülnek a mindkét szülőre árvák és az állami gondozásból kikerült jelentkezők (ők egyaránt mentesülnek az adatfeldolgozási/ iratkezelési, valamint a beiratkozási díj kifizetése alól, de kizárólag abban az esetben, ha a felvételire történő beiratkozáskor leadják alapképzési oklevelüket, vagy az oklevelet helyettesítő igazolás eredeti példányát).
  • Beiratkozási díj – 120 lej. Az alábbi jelentkezők mentesülnek a beiratkozási díj kifizetése alól (egyetlen alkalommal és egyetlen állami felsőoktatási intézmény esetében): az aktív oktatószemélyzet és adminisztratív személyzet gyermekei, a Babeş–Bolyai Tudományegyetem, a Központi Egyetemi Könyvtár, a Botanikus Kert, az Egyetem éttermeinek és kávézóinak alkalmazottai és azok gyermekei, kizárólag abban az esetben, ha a felvételire történő beiratkozáskor leadják alapképzési oklevelük (vagy az oklevelet helyettesítő igazolás) eredeti példányát.

Visszalépés esetén nem lehet visszaigényelni az adatfeldolgozási/ iratkezelési díjat, a beiratkozási díjat és a tandíjat, illetve annak első részletét.

A díjakat beiratkozáskor lehet kifizetni a Babeş–Bolyai Tudományegyetem Matematika és Informatika Karán (str. M. Kogălniceanu/ Farkas utca 1., I. emelet).

A 2017–2018-as egyetemi tanévben érvényes beiskolázási díjak

Google+TwitterFacebook