Sikertörténetek: Víg Eleonóra – Xerox Research Centre Europe

eleonora-vigKolozsváron születtem és nőttem fel. Egyetemi tanulmányaimat a BBTE informatika szakán folytattam magyar nyelven, majd 2006-ban ugyanezen intézményben szereztem mesteri diplomát az angol nyelvű Intelligens rendszerek szakirányon. Egyetemistaként fél évig tanultam Olaszországban ösztöndíjasként, majd újabb két fél évet töltöttem Budapesten, az ELTE-n.

Doktori címet 2011-ben kaptam a lübecki egyetemen (Universität zu Lübeck), ahol a számítógépes látás szakterületén folytattam kutatásokat.

Szintén 2011-ben nyertem el a DAAD (Deutsche Akademische Austauschdienst) posztdoktori ösztöndíját, amelynek köszönhetően két évig Bostonban a Harvard Egyetem (Harvard University) Center for Brain Science multidiszciplináris kutatóközpontjában dolgoztam. Kutatásaimmal arra kerestem a választ, hogy az emberi látás magas fokú funkcióit (mint pl. a tárgy-, arc- és tevékenység felismerés) miként lehet a számítógépen modellezni.

2013 óta Franciaországban a Xerox Research Grenoble-i kutatóközpontjában dolgozom tudományos kutatóként. Főbb kutatási területeim a számítógépes látás (tárgyfelismerés és -követés, videoelemzés stb.) és a gépi tanulás.

Az egyetemi éveim alatt szerzett szaktudás és tapasztalatok nagyban hozzájárultak szakmai fejlődésemhez és sikereimhez. Magas szaktudású tanáraimtól szilárd alapokat kaptam, amelyekre azóta is nap mint nap építek. Érdeklődésemet a kutatómunka iránt a pozitív oktatói példa és az egyetem által biztosított változatos lehetőségek (ETDK, hazai és külföldi ösztöndíjak) egyaránt megerősítették.