Online matematika szakkör középiskolás diákoknak – Rákoczi Erik: A harmonikus gyógyír, vagyis a harmonikus pontnégyesek tulajdonságai, II. rész.

A 2023–2024-es tanévben a Babeș–Bolyai Tudományegyetem Magyar Matematika és Informatika Intézete és az Erdélyi Tehetségsegítő Tanács, valamint az általuk felkért matematikatanárok matematika szakkört tartanak középiskolás diákoknak. A tematika kötődik az iskolai tananyaghoz is, de magába foglalja a magyar nyelvű versenyek tematikáját, illetve egyéb témaköröket is. A szakkör Zoom platformon lesz, és a foglalkozások anyagait a BBTE Canvas rendszerében követhetik a résztvevők.

Az ezen a héten, 2024. június 1-jén, szombaton 18:00 órától kezdődő szakkört Rákoczi Erik tartja, és a téma A harmonikus gyógyír, vagyis a harmonikus pontnégyesek tulajdonságai, II. rész.


A szakköri tevékenységek a 2023–2024-es tanévben a Nemzeti Tehetség Program NTP-HTTSZ-M-23-0005 kódszámú pályázatának támogatásával valósulnak meg. A pályázatot a magyarországi Kulturális és Innovációs Minisztérium megbízásából a Nemzeti Kulturális Támogatáskezelő hirdette meg.