Hasznos tudnivalók az I. éves hallgatók számára

Kérjük az elsőéves hallgatókat, hogy vegyenek részt a 2016–2017-es egyetemi tanév ünnepélyes kari szintű megnyitóján, majd azt követően a Matematika és Informatika Kar magyar tagozati tanévnyitó ünnepségén.

A Matematika és Informatika Kar ötvözi a hagyományt és a modernitást, jelenleg több mint 2300 beiskolázott hallgatója van alapképzésen, magiszteri és doktori képzésen. Akkreditált matematika, informatikai-matematika és informatika alapképzési szakjai a képzési programok országos besorolásában maximális minősítést kaptak.

A kolozsvári Babeş–Bolyai Tudományegyetem – matematikai képzése révén – egyre gyakrabban szerepel a független intézmények által összeállított nemzetközi egyetemi rangsorolások élén. A BBTE egyetlen romániai egyetemként jelenik meg az első 150 helyen, a világ felsőoktatási intézményei között: Shanghai Ranking, USA News & World Reports Ranking és QS World University Ranking.

A Matematika és Informatika Kar informatika szakterülete révén több mint 60 szoftverfejlesztő és IT céggel tart fenn partneri kapcsolatot, amelyek szakgyakorlati és internship lehetőséget biztosítanak hallgatóinknak.

A Kar vezetősége

Dékán: Dr. Adrian Petruşel egyetemi tanár
Dékánhelyettesek: Dr. Simona Motogna egyetemi docens, Dr. Robu Judit egyetemi docens, Dr. Marcel Şerban egyetemi docens

A Matematika és Informatika Kar oktatási helyszíneinek térképe

A 2016–2017-es egyetemi tanév I. félévi órarendjét az oktatás megkezdése előtt (2016. október 1.) tesszük közzé a Matematika és Informatika Kar honlapján. Az órarend közzétételével egyszerre az alábbi helyszíneken lévő tantermek rövidítésének feloldása is elérhető lesz.

Egyéb tudnivalók

Lucian Blaga Központi Egyetemi Könyvtár, valamint a Matematika és Informatika Kar könyvtára a hallgatók rendelkezésére áll a tanulmányokhoz szükséges anyagokkal – közel 80.000 szakkönyvvel, kiadványokkal. Elérhetőség: Mathematicum, Ploieşti/ Hosszú utca 23–25. Kolozsvár, bcu.math@ubbcluj.ro

BBTE Academic Info portál lehetőséget biztosít a tanulmányi szerződések kitöltésére (a következő tanév kurzusainak kiválasztásával), továbbá itt megtekinthető a hallgatók tanulmányi helyzete, segítségével lekérdezhetőek a jegyek; az online felületen lehet kitölteni és kiértékelni a képzési program előadásait.

Microsoft Dreamspark for Academic Institutions lehetőséget biztosít a hallgatók számára, hogy a Microsoft által felajánlott bizonyos szoftvercsomagokat ingyenesen tölthessék le, és személyes céljaikra törvényesen használhassák, (Windows operációs rendszerek, fejlesztőeszközök stb.). A Dreamspark platform felhasználói fiókok már az első tanítási hetekben elérhetőek lesznek, (a kar által felajánlott hivatalos egyetemi e-mail címek aktiválásával egyszerre).

Webmail a kar hallgatói számára – lehetővé teszi a kar által felajánlott hivatalos e-mail címekhez való hozzáférést. Kérjük és bátorítjuk a hallgatókat, hogy a kar által biztosított hivatalos postaládájukat gyakran nyissák meg, ugyanis periodikusan erre az e-mail címre érkezik számtalan hirdetés: nemzetközi hallgatói mobilitás, ösztöndíjak, bentlakások, diáktáborok, valamint a partnercégek részéről érkező állásajánlatok, szakmai gyakorlatra vonatkozó felhívások. Továbbá arra kérjük a hallgatókat, hogy erről a hivatalos egyetemi e-mail címről küldjenek levelet tanáraiknak. Az új egyetemi tanévben a felhasználónév és az ahhoz kapcsolódó jelszó a második tanítási héttől kezdődően lesz elérhető.

A Matematika és Informatika Kar titkárságának rendszeres nyitvatartási programja a 2016 októbere és 2017 júliusa közötti időszakban, az egyetemi tanév idején: hétfőtől péntekig, naponta 09:00 és 12:00 óra között, a szakok szerinti alábbi beosztás alapján:

Szak Tagozat/nyelv Kari titkárnő
Matematika Román Gafia COLDEA
coldea[at]cs.ubbcluj.ro
Informatikai matematika Román
Magiszteri képzés – informatika Román
Magiszteri képzés – matematika Angol
Informatika Román Simona GHERMAN
simonag[at]math.ubbcluj.ro
Informatika Német
Valamennyi szak (alapképzés és magiszteri) Magyar GIURGIU Erzsébet
erzsebet[at]cs.ubbcluj.ro
Magiszteri képzés– informatika Angol
Informatika Angol Elvira BAL
bal[at]cs.ubbcluj.ro

A pénztár nyitvatartási ideje: hétfőtől péntekig, naponta 10:00 és 12:00 óra között. Bármilyen jellegű információért forduljanak e-mailben az adott szakért felelős titkárnőhöz.