Naptár, szükséges okiratok és beiratkozás a 2020. szeptemberi záróvizsgára

TwitterFacebook

Az alábbiak azokra a hallgatókra vonatkoznak, akik a 2020. szeptemberi vizsgaidőszakban szeretnének államvizsgázni.

1. Adott esetben, 2020. augusztus 30-ig a recunoasteri@math.ubbcluj.ro e-mail címre el lehet küldeni a kérvényt egy korábbi záróvizsga keretében sikeresen letett részvizsga elismertetése érdekében.

2. 2020. szeptember 1-ig, (kedd, 23:59:59 óra) a https://www.cs.ubbcluj.ro/apps/lucrari címen elérhető felületre fel kell tölteni:

 • a szakdolgozat végleges változatát PDF formátumban, az angol nyelvű kivonattal együtt, amelyet közvetlenül a címoldal után kell beilleszteni;
 • a ZIP-archívumot, amely tartalmazza az alkalmazást (amennyiben készült), és a következő mellékleteket, (amelyeket a tömörített archívumon belül a Mellékletek könyvtárba kell bemásolni):
  • 6-os melléklet (A szakdolgozat eredetiségére vonatkozó saját felelősségű nyilatkozat) vagy 6/II-es melléklet (A szakdolgozat eredetiségére vonatkozó saját felelősségű nyilatkozat, a céges együttműködések keretében megvalósult szakdolgozatok esetén, amely tartalmazza a cég jóváhagyását a bemutatásra vonatkozóan);
  • 7-es melléklet (adott esetben);
  • intézetvezetői jóváhagyás (abban az esetben, ha a dolgozat bizonyos részeinek titkosítását kérelmezték);
 • (az AcademicInfo által felkínált) MS Teams felhasználói fiók kitöltése.

3. A szakdolgozat bemutatására vonatkozó témavezetői jóváhagyás elküldésének határideje: 2020. szeptember 2., szerda 14:00 óra.

4. A 2020. szeptember 2., 15:00 óra és szeptember 3., 20:00 óra közötti időszakban kerül sor a záróvizsgára való beiratkozásra. Az alábbiakban felsorolt dokumentumokat elektronikus formában kell elküldeni az adott szakért felelős titkárnőnek:

A beiratkozáshoz szükséges szkennelt dokumentumok PDF formátumban:

 • beiratkozási típuskérvény (megtalálható a bejegyzés végén), kék színű golyóstollal kitöltve, aláírva;
 • a beiratkozási díj kifizetését igazoló bizonylat (a 3 egyetemi tanévvel korábban végzett évfolyamok hallgatói esetén).
 • Kérjük azokat a végzős hallgatókat, akik nem rendelkeznek érvényes nyelvvizsga-bizonyítvánnyal/-oklevéllel, hogy töltsék fel az új nyelvvizsga-oklevelük szkennelt változatát.

A kari titkárság előkészítette a következő dokumentumok fénymásolatát, ezért nem kell beküldeni ezek szkennelt változatát: érettségi oklevél és a középiskolai törzskönyvi kivonat (a törzskönyvi kivonattal rendelkező oklevelek esetén); születési anyakönyvi kivonat (keresztlevél); nyelvvizsga-bizonyítvány/-oklevél.

A személyazonossági igazolványba való színes fényképeket (2 darab, ¾-es méret) a végzős hallgatók személyesen fogják leadni a Tanulmányi Okmányok Ügyosztályán, az egyetemi oklevél átvételekor.

A régebbi évfolyamok esetén kérjük a végzett hallgatókat, hogy a záróvizsgára való beiratkozási típuskérvény beküldésekor az alábbi dokumentumokat is csatolják:

 • beiratkozási típuskérvény – kitöltést követően kinyomtatni, aláírni, és PDF formátumban elküldeni;
 • érettségi oklevél – szkennelt másolat, PDF formátumban;
 • a középiskolai törzskönyvi kivonat – szkennelt másolat, PDF formátumban;
 • születési anyakönyvi kivonat (keresztlevél) – szkennelt másolat, PDF formátumban;
 • védési illeték (1500 lej) kifizetéséről szóló igazolás mindazok esetében, akik harmadik alkalommal jelentkeznek, illetve akik 2017-ben vagy 2017 előtt végeztek.

5. A védéshez minden végzős hallgatónak aktív MS Teams felhasználói fiókkal kell rendelkeznie. Ennek desktop változatát kell majd használni, amely lehetővé teszi az egyidejű video- és képernyőmegosztást is.

2020. szeptember 4-én MS Teams videokonferencia-szimulációra kerül sor a vizsgabizottság kijelölt titkárával, (a hallgatók és a bizottság titkára közötti kommunikáció a magiszteri dolgozat feltöltésére használt hallgatói e-mail címeken keresztül történik).

2020. szeptember 4.: az 1. részvizsga (Alapismeretek és szakismeretek felmérése), valamint a 2. részvizsga (Szakdolgozatok bemutatása és megvédése) beosztásának kifüggesztése.

6. A 2020. szeptember 7–8-án kerül sor a szóbeli záróvizsgára, illetve a szakdolgozatok bemutatására és megvédésére, laptopon vagy videokamerával és mikrofonnal felszerelt asztali számítógépen.

Beiratkozási típuskérvények

A 2011 (2005–2010) előtt beiskolázott végzősök esetében a nappali képzést kell beírni.

TwitterFacebook