A 2021. június–júliusi vizsgaidőszakban záróvizsgára vagy magiszteri vizsgára jelentkező hallgatók figyelmébe

Az alábbiak azokra a hallgatókra vonatkoznak, akik a 2021. június–júliusi vizsgaidőszakban szeretnének záróvizsgára vagy magiszteri vizsgára jelentkezni.

1. A Turnitin plágiumszűrő alkalmazás segítségével el kell végezni a szakdolgozat/magiszteri dolgozat plágium-ellenőrzését:

  • az évfolyamfelelős hallgatók útbaigazítása alapján kapcsolatba kell lépni a Turnitin felhasználói fiókkal rendelkező hallgatókkal;
  • a plágiumszűrő alkalmazás segítségével el kell végezni a szakdolgozat/magiszteri dolgozat plágium-ellenőrzését, szűrők használata nélkül;
  • amennyiben alapos indokok miatt (pl. szakirodalom, saját leközölt cikk stb.) a hasonlóság meghaladja a 30%-os küszöböt, a plágium-ellenőrzést ezeknek a részeknek az eltávolítása után kell elvégezni, és erről értesíteni kell a témavezetőt is.

2. Legkésőbb 2021. március 1-ig a céges együttműködések keretében megvalósuló szakdolgozatok/magiszteri esetén a hallgatóknak e-mailben kell elküldeniük az intézeti titkárságra a kitöltött és aláírt 4-es számú Mellékletet.

3. Legkésőbb 2021. május 15-ig minden végzős hallgatónak aktív MS Teams felhasználói fiókkal kell rendelkeznie, és meg kell bizonyosodnia arról, hogy van hozzáférése a https://www.cs.ubbcluj.ro/apps/lucrari oldalhoz, ahol megjelenik a témavezető tanár neve is.

*A hosszabbításon lévő hallgatók nevét, akik nem rendelkeznek scs egyetemi felhasználói fiókkal, először a témavezető tanár fogja hozzáadni a platformhoz egy másik érvényes e-mailcím alapján, és a beiratkozási felülethez csak utólag férhetnek hozzá annak azzal e-mail címmel.

4. Legkésőbb 2021. június 16-ig (szerda, 16:00 óra) a https://www.cs.ubbcluj.ro/apps/lucrari címen elérhető felületre fel kell tölteni:

  • a szakdolgozat/magiszteri dolgozat végleges változatát PDF formátumban, az angol nyelvű kivonattal együtt, amelyet közvetlenül a címoldal után kell beilleszteni;
  • a ZIP-archívumot, amely tartalmazza az alkalmazást (amennyiben készült), és az 5-ös számú Mellékletet (amelyet a tömörített archívumon belül a Mellékletek könyvtárba kell bemásolni);
  • (az AcademicInfo által felkínált) MS Teams felhasználói fiók kitöltése.