XXVI. Erdélyi Magyar Matematikaverseny

2016. február 11. és 14. között Zilahon zajlott az Erdélyi Magyar Matematikaverseny XXVI. alkalommal megrendezett országos döntője. A versenyen Erdély 14 megyéjéből 124 diák vett részt. A fiatalok hagyományos módon két próba keretében mérték össze tudásukat. Az első napon a hazai tanterveknek megfelelő feladatokat, míg a második napon a nemzetközi döntő tematikájához igazodó feladatokat kellett megoldaniuk a versenyzőknek.

A legjobb eredményeket elért diákok az oktatási minisztérium díjain kívül az utolsó napi díjkiosztó ünnepségen átvehették  az Erdélyi Magyar Matematikaverseny különdíjait, amelyek 60 diák számára biztosítják a nemzetközi döntőbe való továbbjutást, illetve a Babeș–Bolyai Tudományegyetem Magyar Matematika és Informatika Intézete által felajánlott különdíjakat is. Az öt szakkönyvcsomagon kívül Intézetünk az Erdélyi Tehetségsegítő Tanáccsal együtt ingyenes tehetségtábor meghívót ajánlott fel a IX–X–XI. osztályok 10–10 legjobb helyezettjének.

A versenyen részt vevő, kiváló teljesítményt nyújtó diákok dicsérete mellett külön köszönet illeti az őket felkészítő, valamint a verseny lebonyolítását segítő szaktanárokat, akik kiváló szaktudásukat és hivatásszeretetüket bizonyították ezzel az alkalommal is. Jó tudni, hogy a matematikát szeretők erdélyi közössége évről évre tovább gyarapodik.

Dr. Szenkovits Ferenc egyetemi docens,
a Versenybizottság elnöke

A XXVI. Erdélyi Magyar Matematikaverseny díjazottjainak névsora

Beszámoló – Hám János Római Katolikus Teológiai Líceum