Új évad a StudHub BBTE projekt keretén belül – elsőévesek figyelmébe

A Babeș–Bolyai Tudományegyetem StudHub Tanulási Központja ebben az évben is külön képzésekkel segíti az elsőéves hallgatók beilleszkedését. A képzések tág spektrumot ölelnek fel, karriertanácsadástól a VR (virtuális valóság) és AR (augmentált valóság) technológiák használatáig, a kiscsoportos mindennapi angol nyelv oktatásától a pszichológiai tanácsadásig. Ezt a tudást máshol, más keretekben nem szerezhetitek meg! Iratkozz itt: https://forms.office.com/e/JNFW7BUeZW. Válaszd ki a számodra legmegfelelőbb műhelyt, csatlakozz, hogy már az első vizsgaidőszak felkészülten érjen!

Ebben a tanévben a következő tevékenységek állnak rendelkezésetekre:

  • Karriertanácsadás

Egyéni pályaorientációs beszélgetések, ahol egy karriertanácsadóval beszélgetve személyre szabott támogatást kapsz a szakmai és tanulmányi céljaid megfogalmazásában és/vagy a diákélettel együtt járó akadályok leküzdésében.

  • Bevezető a VR (virtuális valóság) és AR (kiterjesztett valóság) technológiák használatába

A virtuális és kiterjesztett valóság (VR és AR) használata a tanulás és tanítás folyamatában az EON-XR platform segítségével kidolgozott tevékenységeken keresztül. Az elméleti és gyakorlati elemeket egyaránt tartalmazó képzés keretében minden résztvevőnek lehetősége lesz megismerkedni az EON-XR platformmal, majd 360 fokos képek és/vagy 3D modellek segítségével készítenek a tanításban/tanulásban hasznosítható foglalkozásokat.

  • A fenntarthatóság akadémiája

A transzdiszciplináris kurzus keretében megtanulhatod, mit tehetsz a saját magad és a következő generációk jobb életkörülményeinek biztosítása érdekében. Olyan ismereteket és készségeket érintünk, mint a bioszféra/környezet, társadalom, gazdaság, együttműködés, partnerségek.

  • Let’s talk English

This workshop centres on developing and improving language competences in English. With a focus on communication, the workshop will have a wide array of topics that are of interest. Furthermore, one of the purposes is to gain vocabulary that can prove useful in a variety of real-life situations.