Tudományos Diákkörök Erdélyi Konferenciája – Bethlen Gábor Kollégium, Nagyenyed, 2017

2017. december 9-én megrendezésre került a 16 éves múlttal rendelkező Tudományos Diákkörök Erdélyi Konferenciája, a budapesti székhelyű Kutató Diákok Országos Szövetsége és a nagyenyedi Bethlen Gábor Kollégium közös szervezésében. Ez a rendezvény a TUDOK konferencia erdélyi szakaszának minősül, amelyen a matematika, az informatika és a műszaki tudományok szekcióban összesen 8 középiskolás diák mutatta be dolgozatát.

A Székelyudvarhelyről (Tamási Áron Gimnázium), Tordáról (Jósika Miklós Elméleti Líceum), Szilágycsehből („Gheorghe Pop de Băsești” Technológiai Líceum), Marosvásárhelyről (Elektromaros Tehnológiai Líceum), Kolozsvárról (Apáczai Csere János Elméleti Líceum) és Nagyváradról (Ady Endre Elméleti Líceum) érkező diákok dolgozatainak elbírálását a Babeș–Bolyai Tudományegyetem Magyar Matematika és Informatika Intézetének három oktatója végezte: dr. Libál András egyetemi docens, dr. Ruff Laura egyetemi adjunktus és dr. Lukács Andor egyetemi tanársegéd.

A konferencia első szakasza 2017 őszétől 2018. február végéig zajlik hat helyszínen a Kárpát-medence különböző régióiban. A regionális szakasz minden díjazottja továbbjut a 2018 tavaszán megrendezendő TUDOK-ra. Az országos konferencia díjazottjai részt vehetnek a káptalanfüredi egyhetes kutatótáborban, a kiemelkedő eredményt elérők pedig a Nobel-díjátadáson való részvétel válogatójára is beadhatják jelentkezésüket.