Sikertörténetek: Lőrincz András-Cristian, University of Connecticut

Lorincz-AndrasMint gyermek lassan, fokozatosan barátkoztam meg a matematika világával, és a matematikusi pálya már az iskolában rendkívül vonzónak tűnt számomra. Ezt nem kis mértékben a nagyszerű matematikatanáromnak köszönhetem.

A matematika iránti szenvedélyemet a BBTE Matematika és Informatika Kar matematika szakán volt lehetőségem elmélyíteni, amelyet 2010-ben végeztem el. Ezt követően Bostonban folytattam tanulmányaimat, ahol a Northeastern Egyetemen (Northeastern University) szereztem mesteri diplomát. Jelenleg a Connecticut Egyetem (University of Connecticut) matematika karán végzem a doktorátust. Főbb kutatási területem a reprezentációelmélet, amivel még Kolozsváron kezdtem komolyabban foglalkozni. A reprezentációelmélet klasszikus motivációja az algebrai és geometriai struktúrák tanulmányozása a struktúra szimmetriái által.

Ami a jövőt illeti, sok lehetőség nyílik meg egy elméleti matematika diploma megszerzésével, például a tanügyben, a pénzügyben vagy az iparban. Számomra továbbra is a matematikusi pálya a legvonzóbb. A Babeș–Bolyai Tudományegyetemen töltött három év alatt egy erős matematikai alapot raktam le, amely a későbbiek folyamán nélkülözhetetlennek bizonyult.

A nagyszerű előadásokon kívül a Kar számtalan lehetőséget biztosított a fejlődéshez, mint például versenyek, ösztöndíjak, ETDK stb. Legfőképp valamennyi tanár rendkívüli segítőkészsége az, amiért a mai napig hálával tartozom.

Lőrincz András-Cristian
University of Connecticut, Graduate Assistant