Példaképeink – Ugron Szabolcs

Az NTP-TFV-19-0049 kódszámú pályázat (Erdélyi tehetséges fiatalok társadalmi felelősségvállalásának erősítése az ETT programjai keretében) lehetőséget biztosított egy interjúsorozat elkészítésére olyan diákokkal, fiatal tanárokkal, kollégákkal, akik az Erdélyi Tehetségsegítő Tanács korábbi programjait támogatták, illetve aktívan részt vettek/ részt vesznek a tehetségápolásban.

Ugron Szabolcs Sepsiszetgyörgyön, a Székely Mikó Főgimnáziumban tanít matematikát. Rendszeresen tart szakköröket, külön foglalkozik azokkal a diákjaival, akik matematika szakra készülnek. Rész vesz a különböző versenyek lebonyolításában, képzésekre jár, az iskola diákjait elkíséri a különböző rendezvényekre, táborokba, ahol ő maga is tart foglalkozásokat. Az ETT programjainak lebonyolításába is bekapcsolódott a mentorprogram szervezőjeként.


Az Erdélyi tehetséges fiatalok társadalmi felelősségvállalásának erősítése az ETT programjai keretében elnevezésű projekt tevékenységei a Nemzeti Tehetség Program NTP-TFV-19-0049 kódszámú pályázatának támogatásával valósultak meg. A pályázatot az Emberi Erőforrások Minisztériuma megbízásából az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő hirdette meg.