Példaképeink – Szilágyi Judit

Az NTP-TFV-19-0049 kódszámú pályázat (Erdélyi tehetséges fiatalok társadalmi felelősségvállalásának erősítése az ETT programjai keretében) lehetőséget biztosított egy interjúsorozat elkészítésére olyan diákokkal, fiatal tanárokkal, kollégákkal, akik az Erdélyi Tehetségsegítő Tanács korábbi programjait támogatták, illetve aktívan részt vettek/ részt vesznek a tehetségápolásban.

Szilágyi Judit a kolozsvári Báthory István Elméleti Líceum igazgatóhelyettese, többszörösen kitüntetett matematikatanár. Kollégáival együtt tíz éven át szervezte a Radó Ferenc Emlékversenyt, rendszeres résztvevője az Erdélyi Magyar Matematikaversenynek és a Nemzetközi Magyar Matematikaversenynek. Több matematikatábor és tehetségápoló program szervezője és kivitelezője.


Az Erdélyi tehetséges fiatalok társadalmi felelősségvállalásának erősítése az ETT programjai keretében elnevezésű projekt tevékenységei a Nemzeti Tehetség Program NTP-TFV-19-0049 kódszámú pályázatának támogatásával valósultak meg. A pályázatot az Emberi Erőforrások Minisztériuma megbízásából az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő hirdette meg.