Pătcaș Csaba György: Informatikafeladatok megoldása haladó módszerekkel (Feladatgyűjtemény)

Ezt a feladatgyűjteményt elsősorban segédanyagnak szánjuk az Informatikafeladatok megoldása haladó módszerekkel nevű tantárgyhoz, amely opcionálisan választható a Babeş–Bolyai Tudományegyetem Matematika és Informatika Karán elsőéves egyetemisták számára. A tantárgy fő célja a hallgatók megismertetése az algoritmikai jellegű egyéni és csapatos programozói versenyekkel, valamint olyan haladóbb szintű algoritmusok bemutatása, amelyekre más tantárgyak keretein belül nem kerül sor.

Könyvünk hasznos lehet olyanok számára is, akik érdeklődnek az informatikaversenyek és az algoritmusok világa iránt, és mélyíteni szeretnék tudásukat ezen a téren. A bemutatott feladatok különböző megyei, megyeközi, országos és nemzetközi szintű versenyekről származnak az elmúlt 15 évből során, és mindegyiket részletes magyarázat és C/C++ nyelvben implementált megoldás kíséri.

Pătcaș Csaba-György: Informatikafeladatok megoldása haladó módszerekkel (Feladatgyűjtemény). Kolozsvári Egyetemi Kiadó, Kolozsvár, 2019. ISBN: 978-606-37-0706-3