Naptár, szükséges okiratok és beiratkozás a 2021. június–júliusi záróvizsgára

Az alábbiak azokra a hallgatókra vonatkoznak, akik a 2021. június–júliusi vizsgaidőszakban szeretnének államvizsgázni.

 1. A beiratkozást megelőző tevékenységekre vonatkozóan az alábbi címen elérhető naptárt is figyelembe kell venni: https://www.cs.ubbcluj.ro/a-2021-junius-juliusi-vizsgaidoszakban-zarovizsgara-vagy-magiszteri-vizsgara-jelentkezo-hallgatok-figyelmebe/. *Azok a végzett hallgatók, akik nem államvizsgáztak, és nem rendelkeznek aktív MS Teams felhasználói fiókkal, a beiratkozási platformon a MS Teams fiók helyett egy érvényes e-mail címet adhatnak meg, amelyen meg fogják kapni a csatlakozással kapcsolatos részleteket, és majd vendégként (guest) fognak csatlakozni.
  • a hallgatók 2021. június 16-ig, (szerda, 16:00 óra) feltöltik a szakdolgozat végleges változatát az angol nyelvű kivonattal, az 5-ös számú melléklettel és – amennyiben készült – az alkalmazással együtt, az alábbi oldalra: https://www.cs.ubbcluj.ro/apps/lucrari;
  • a szakdolgozat bemutatására vonatkozó témavezetői jóváhagyás elküldésének határideje: 2021. június 18. (péntek 14:00 óra); azok a hallgatók, akik a megadott határidőig nem kapták meg a témavezetői jóváhagyást, nem iratkozhatnak be a záróvizsgára.
 2. Adott esetben, 2021. június 10. és 12. között a recunoasteri@math.ubbcluj.ro e-mail címen be lehet nyújtani a kérvényt egy korábbi záróvizsga keretében sikeresen letett részvizsga elismertetése érdekében.
 3. A 2021. június 19. és 22. közötti időszakban kerül sor a záróvizsgára való beiratkozásra. Az alábbiakban felsorolt dokumentumokat elektronikusan, szkennelt változatban kell feltölteni (egyetlen PDF formátumú állományként, ZIP-archívumba csomagolva) erre a felületre: https://inscrieri.ubbcluj.ro/ifs/:
   • beiratkozási típuskérvény – a kitöltést követően kinyomtatva, aláírva, PDF formátumban kell elküldeni;
   • érettségi oklevél – szkennelt másolat, PDF formátumban;
   • a középiskolai törzskönyvi kivonat – szkennelt másolat, PDF formátumban;
   • születési anyakönyvi kivonat (keresztlevél) – szkennelt másolat, PDF formátumban;
   • Kérjük azokat a végzős hallgatókat, akik nem rendelkeznek érvényes nyelvvizsga-bizonyítvánnyal/-oklevéllel, hogy töltsék fel az új nyelvvizsga-oklevelük szkennelt változatát.

  A kari titkárság előkészítette a nyelvvizsga-bizonyítvány/-oklevél fénymásolatát, ezért nem kell beküldeni ennek szkennelt változatát.

  A személyazonossági igazolványba való színes fényképeket (2 darab, ¾-es méret) a végzős hallgatók személyesen fogják leadni a Tanulmányi Okmányok Ügyosztályán, az egyetemi oklevél átvételekor.

  A korábbi évfolyamok esetén kérjük a végzett hallgatókat, hogy a záróvizsgára való beiratkozási típuskérvény feltöltésekor az alábbi dokumentumokat is csatolják:

   • beiratkozási típuskérvény – a kitöltést követően kinyomtatva, aláírva, PDF formátumban kell elküldeni;
   • érettségi oklevél – szkennelt másolat, PDF formátumban;
   • a középiskolai törzskönyvi kivonat – szkennelt másolat, PDF formátumban;
   • születési anyakönyvi kivonat (keresztlevél) – szkennelt másolat, PDF formátumban;
   • a védési illeték (1500 lej) kifizetéséről szóló igazolás mindazok esetében, akik védésre iratkoztak a záróvizsga korábbi vizsgaidőszakaiban is, illetve akik 2018-ban vagy 2018 előtt végeztek.
 4. A védéskor minden végzős hallgatónak a MS Teams alkalmazás asztali változatát kell használnia, amely lehetővé teszi az egyidejű video- és képernyőmegosztást is (screen sharing, video sharing).
 5. 2021. június 28-án és 29-én kerül sor az Alapismeretek és szakismeretek szóbeli záróvizsgára, illetve 2021. július 1-jén és 2-án a szakdolgozatok bemutatására és megvédésére, laptopról vagy videokamerával és mikrofonnal felszerelt asztali számítógépről.