III. Országos Magyar Matematika Olimpia – XXX. Erdélyi Magyar Matematikaverseny, Déva

A romániai közoktatásban magyar nyelven tanuló és a matematikát kedvelő diákok, az ötödik osztályosoktól kezdve a tizenkettedikesekig, ebben az évben is összemérhették tudásukat a harmadik alkalommal megrendezett országos olimpiai döntőn, amelynek idén a dévai Téglás Gábor Elméleti Líceum adott otthont 2020. február 11. és 16. között.

Az Erdélyi Magyar Matematikaversenyként harminc éve útjára indult hagyományos verseny szakmai irányításába ebben az évben is aktívan részt vállaltak a kolozsvári Babes–Bolyai Tudományegyetem Magyar Matematika és Informatika Intézetének oktatói és hallgatói.

Az országos döntőt megelőző megyei szakaszra, valamit a döntő próbáira előkészített feladatsorok összeállításában, a dolgozatok javításának koordinálásában jelentős szerepet vállaltak dr. Szenkovits Ferenc egyetemi docens, a versenybizottság elnöke, dr. Lukács Andor egyetemi adjunktus, alelnök, valamint Kajántó Sándor, doktorandusz, egyetemi tanársegéd, a versenybizottság titkára. Munkájukat segítették továbbá dr. Szilágyi Géza Zsolt egyetemi tanársegéd, valamint Baja Zsolt és Tőtős György harmadéves matematika szakos hallgatók.

Dr. Szenkovits Ferenc egyetemi docens,
a versenybizottság elnöke

A versennyel kapcsolatos további részletek elérhetőek a házigazda iskola honlapján.
Ünnepélyes megnyitó (videofelvétel), záróünnepség, díjak átadása (videofelvétel)