Gólyatábor Küküllőmezőn, 2021. július 27–30.

2020 októberében a járványhelyzet miatt nem kerülhetett sor az évente megszervezett matematika-informatika őszi gólyatáborra, ezért 2021 nyarán igyekeztünk ezt pótolni, és hozzájárulni ahhoz, hogy a 2021–2022-es egyetemi tanév megkezdése előtt együtt tölthessünk néhány napot elsőéves hallgatóinkkal. A tábor helyszíne a Natur Air Park volt (NAP Park üdülőfalu Zetelaka-Zeteváralján, a víztározó közvetlen szomszédságában, Hargita megyében).

A NAP Park területén volt a szállás, az előadások és a csoportos vetélkedő játékok is. Hat diákcsapat mérkőzött meg egymással logikai fejtörők, sporthoz és túrázáshoz, valamint kincskereséshez kapcsolódó feladatok segítségével, amelyek egy közös téma köré épültek.

A BBTE Magyar Matematika és Informatika Intézet, a Farkas Gyula Egyesület a Matematikáért és Informatikáért szervezésében 2021. október 27. és 30. között a Hargita megyei Küküllőmezőn tartott gólyatábor keretében a jelen lévő oktatók és doktoranduszok számára intézeti napot is szerveztünk 2021. július 29-én.