DSL (Domain Specific Languages) Nyári Egyetem

2013. július 8. és 20. között a Babeş-Bolyai Tudományegyetem Matematika és Informatika Karának és az Eötvös Loránd Tudományegyetem közös szervezésében kerül megrendezésre a DSL Nyári Egyetem. Az intenzív kurzusokból álló rendezvény a Közép-Európai Funkcionális Programozás sorozatban az ötödik (CEFP – Central European Functional Programming).

A DSL programnyelvek olyan specializált programok gyűjtőnevei, amelyek egy szűkebb szakterületet szolgálnak ki és specializált optimalizálási funkcionalitásokat tartalmaznak, illetve elősegítik a biztonságos programok fejlesztését. A nyári egyetem célja, hogy kiépítse a kutatók és a doktorandusz, magiszteri hallgatók közötti kommunikációt, szakmai együttműködést.

A nyári egyetem előadói az Európai Unió elismert kutatólaboratóriumaiban dolgoznak (lásd http://dsl2013.math.ubbcluj.ro/lectures.html) és saját kutatási területüket mutatják be.

Szervezőbizottság:

  • Horváth Zoltán, Zsók Viktória – Eötvös Loránd Tudományegyetem
  • Csató Lehel, Soós Anna, Szöllősi István  – Babeş-Bolyai Tudományegyetem

Helyi szervezők:

  • Bodó Zalán, Bócsi Botond, Csató Lehel, Jakab Hunor, Nagy Réka, Soós Anna, Szilágyi Péter, Szöllősi István, Zölde Attila

További információk a rendezvény honlapján olvashatóak.

Michaela Bačíková fényképei a rendezvényről