Bit- és számtologatók – A Kocka Másik Oldala társasjáték est

Az új egyetemi tanév első Bit- és számtologatók találkozójára 2022. október 13-án, csütörtökön, 18:00 órától a BBTE főépület 2/I-es termében kerül sor. Ezt követően pedig, 19:00 órától A Kocka Másik Oldala által szervezett társasjáték esten vehettek részt, amelynek helyszíne a Guild Hall.

A találkozó tartalmából:

 1. Bit- és számtologatók
  • Az induló tanévben egy frissített formában indítjuk útjára a Bittologatók előadássorozatot és egyetemi szakmai fórumot. A csütörtökön sorra kerülő első találkozón röviden tájékoztatunk ennek részleteiről.
 2. Digitális Székelyföld Konferencia
  • Az IT Plus klaszter és a Codespring támogatott részvételi lehetőséget biztosít a BBTE Matematika és Informatika Karán tanuló hallgatóknak a rendezvényen. Az idei konferencia központi témája „Art&Tech”, elsősorban a technológia és művészetek összefonódásáról lesz szó, nagyon sok érdekes témát érintve (művészetek és mesterséges intelligencia, számítógépes játékok, grafika és animációk, blockchain és NFT technológák stb.) és innovatív kiállításokra, interaktív bemutatókra is sor kerül. A Bittologatók keretében a konferencia szervezői mesélnek a rendezvényről, és a diákok támogatott részvételi lehetőségéről.
 3. KultOn – Digitális Kaláka
  • Az idén a Digitális Kaláka hackathon-nak egy speciálisabb kiadására készülnek. A KultOn DK kimondottan a technológia kulturális projektekben történő alkalmazását célozza, és ennek megfelelően a verseny koncepciója is módosul. Erről fognak beszélni a szervezők, mivel a jelentkezés hamarosan indul, és egyetemista csapatokat is várnak az eseményre.
 4. Codespring Mentorprogram
  • Hamarosan sor kerül a felvételire a Codespring Mentorprogram idei képzéseire. A cég képviselői elmondják az ezzel kapcsolatos tudnivalókat, és válaszolnak a programmal kapcsolatos kérdésekre.
 5. A Kocka Másik Oldala
  • A Kocka Másik Oldala egy informális diákközösség, amelynek tagjai elsősorban a Matematika és Informatika Kar hallgatói számára szerveznek közösségi eseményeket. A Bittologatókon a közösség képviselői mutatják be a szervezetet, és mesélnek az aktuális projektekről, eseményekről.

Szeretettel várunk mindenkit!