Beiratkozási díjak, alapképzés – 2018

Google+TwitterFacebook

A Babeş–Bolyai Tudományegyetem Szenátusa által elfogadott, A felvételi megszervezésére és lebonyolítására vonatkozó szabályzat értelmében a felvételire való jelentkezéshez a következő díjakat kell befizetni:

  • Adatfeldolgozási díj 30 lej. A szervezési és tájékoztatási, illetve az esetleges előiratkozási szolgáltatásokért a karok adatfeldolgozási/iratkezelési díjat állapítanak meg. Ez alól senki nem részesülhet felmentésben, és a meghatározott összeg nem visszatéríthető. Az adatfeldolgozási díj kifizetése alól mentesülnek a mindkét szülőre árvák és az állami gondozásból kikerült jelentkezők (ők egyaránt mentesülnek az adatfeldolgozási/iratkezelési, valamint a beiratkozási díj kifizetése alól).
  • Beiratkozási díj – 170 lej. Az alábbi jelentkezők mentesülnek a beiratkozási díj kifizetése alól (egyetlen alkalommal és egyetlen állami felsőoktatási intézmény esetében): az aktív vagy nyugdíjazott oktatószemélyzet és adminisztratív személyzet gyermekei, a Babeş–Bolyai Tudományegyetem, a Központi Egyetemi Könyvtár, a Botanikus Kert, az Egyetem éttermeinek és kávézóinak alkalmazottai, és azok gyermekei, kizárólag abban az esetben, ha a felvételire történő beiratkozáskor leadják érettségi oklevelük eredeti példányát. Beiratkozáskor a jelentkezőnek kötelessége nyilatkozni arról, hogy beiratkozott-e a Babeş–Bolyai Tudományegyetem más szakára/karára, vagy egy másik felsőoktatási intézménybe, és részesült-e a beiratkozási díj kifizetése alóli kedvezményben.

A díjakat beiratkozáskor lehet kifizetni a Babeş–Bolyai Tudományegyetem Matematika és Informatika Karán (M. Kogălniceanu/Farkas utca 1., I. emelet). A tanulmányoktól való visszalépés esetén nem lehet visszaigényelni az adatfeldolgozási/iratkezelési díjat, valamint a beiratkozási díjat.

Google+TwitterFacebook